17 april: Online Koningsspelen in Dongen

Foto:

Vanwege het coronavirus gaan de landelijke Koningsspelen morgen, vrijdag 17 april, niet door. Gelukkig hebben de gymdocenten van het Beweegburo en de basisscholen in de gemeente Dongen iets leuks bedacht voor de kinderen en hun ouders thuis: de online Koningsspelen!

Vrijdag 17 april kan iedereen vanaf 8.30 uur via de Facebook-pagina van Dongen Beweegt (www.facebook.com/dongenbeweegt) een video bekijken. Het filmpje bestaat uit een dans van L-Joy en beweegtips van lokale sportverenigingen en basisscholen. Ook geeft het Beweegburo adviezen voor een gezond Koningsontbijt. Wethouder René Jansen (Sport) opent de online Koningspelen morgen met een videoboodschap voor de jeugd: “Juist in deze tijd is bewegen en fit blijven heel belangrijk. Dus doe mee met de online Koningsspelen en laat je beste moves zien.”

Oorsprong
In 2013 zijn de landelijke Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Met als doel: kinderen in het basisonderwijs en hun ouders laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In de gemeente Dongen doen normaal gesproken zo’n 2.000 basisschoolleerlingen mee aan dit evenement.

Reacties