Even een rustpunt tijdens je fietstochtje

Foto: Facebook Nancy van Loon

Het is in deze tijd van het jaar regelmatig prachtig fietsweer en met de coronamaategelen die overal voor minder activiteit zorgen is een fietstochtje een van de weinige dingen die je nog kan doen. Maar even stoppen bij een horecagelegenheid om op het terras te genieten van een heerlijk kopje koffie zit er niet in, nu de horeca minstens tot 28 april gesloten is.

“Daar moet iets op te bedenken zijn” vond Nancy van Loon, woonachtig aan de Eindsestaat waar veel fietsers passeren. En Nancy creëerde een rustpunt voor haar huis waar fietsers of wandelaars even bij kunnen komen en hun zelf meegebrachte versnaperingen kunnen nuttigen.

“Ik hoorde van mijn ouders die veel fietsen dat er weinig plekjes zijn om even te stoppen om hun broodjes en koffie op te drinken” vertelt Nancy. “Ik weet niet of het wat is, maar misschien kunnen er op meerdere plaatsen 2 stoeltjes met tafel weg gezet worden zodat mensen toch even kunnen rusten.”

Nancy geeft zelf het goede voorbeeld aan de Eindsestraat 65a en ze hoopt dat velen er gebruik van maken: “geniet even van je stop… houd afstand (1.5 meter), neem je afval wel even mee en fiets of wandel weer lekker verder” aldus Nancy, die hoopt dat haar initiatief op meer plaatsen navolging krijgt.

Reacties