10 jaar dongen.nieuws.nl!

Foto:

Het is vandaag (donderdag 9 april 2020) precies 10 jaar geleden dat deze website dongen.nieuws.nl voor het eerst online ging. Een jubileum in bijzondere omstandigheden! Maar dat dongen.nieuws.nl niet meer weg te denken is uit de Dongense samenleving  mogen we wel concluderen uit de bezoekcijfers. In maart van dit jaar zorgden gemiddeld 9.000 bezoekers per dag voor ruim 1,2 miljoen pageviews.

Het begin
Met een druk op de enter knop stelde toenmalig burgemeester Simone Dirven de website dongen.nieuws.nl in werking. Sindsdien heeft deze website ruim 21.000 berichten geplaatst waarmee de bezoekers op de hoogte gehouden zijn van alles wat er zich in Dongen afgespeeld heeft. Even later kwam daar ook de facebookpagina bij, die inmiddels in de gaten gehouden wordt door zo’n 8.000 volgers.

Burgemeester Simone Dirven was tevens de eerste gastcolumnist van deze website. Lees hier haar column nog eens terug:

Veel succes dongen.nieuws.nl !!!

Nieuwe media hebben de toekomst. Weblogs, social networks veranderen ons leven. Het succes van Hyves, Facebook is groot. En natuurlijk wordt er ook in Dongen volop getwittert.

Voor het gebruik van nieuwe media heb je nodig een mobiele telefoon. Of een laptop of computer. Je hebt ze in steeds meer soorten en maten. Ze kunnen steeds meer en behalve veel verschillen (in vormgeving, prijs, kwaliteit), vertonen ze ook een belangrijke mate van overeenkomst: Ze brengen ons steeds dichter op het nieuws. Waar we ook zijn, of hoe laat het ook is: dat maakt niet meer uit. Het nieuws is 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegankelijk voor diegenen die daar behoefte aan hebben.

Inwoners van Dongen weten meer, willen meer en kunnen meer dankzij het internet. Als gemeentebestuur houden we daar nadrukkelijk rekening mee. Dat doen we nu al en dat doen we zeker ook in onze aanpak voor de komende jaren. Want of je het nu hebt over de nieuwsvoorziening of over digitale dienstverlening aan de Dongenaar: ook hier geldt dat er in sterke mate een tendens is om dat 7×24 uur te doen. Het belang van internet neemt toe. De groei van nieuwe media zal alleen nog maar doorgaan. Dat kan gewoon niet anders. Onze kinderen groeien op in een digitale leeromgeving.

Sinds vandaag, 9 april 2010 (ik heb de openingshandeling mogen verrichten), heeft Dongen er officieel een nieuw medium bij: dongen.nieuws.nl  Verrassend? Nee, het past bij deze tijd. Nieuwe wensen, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kansen. Dongenaren zijn net Nederlanders. Ze willen steeds meer weten over hun eigen leefomgeving.
Steeds meer.
Steeds sneller.
Steeds digitaler.

Ik hoop dat deze website er toe bijdraagt dat Dongenaren op een snelle, toegankelijke, betrouwbare wijze van informatie worden voorzien. Ik wens dongen.nieuws.nl veel succes toe,

Simone Dirven – van Aalst
Burgemeester van de gemeente Dongen

Bijzondere tijd
De tijd waarin dongen.nieuws.nl haar 10-jarig jubileum viert, mag op zijn minst bijzonder genoemd worden. Een jubileum met een dubbel gevoel. Allerlei coronamaatregelen zorgen er voor dat de website bezocht wordt als nooit tevoren, omdat de Dongenaren inmiddels weten dat ze voor het meeste actuele nieuws op dongen.nieuws.nl moeten zijn. Aan de andere kant zijn alle evenementen, die van ons mooie Dongen nou net zo’n bijzonder dorp maken, afgelast of uitgesteld en dat is heel begrijpelijk maar ook erg jammer.

De Glossy
Een ander gevolg van de coronacrisis is dat de tiende (jubileum) editie van de glossy 200% DONGEN, ons andere kindje,  ook niet kan verschijnen in juni. De eerste glossy verscheen in december 2015 ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van dongen.nieuws.nl. Bedoeld als eenmalig cadeautje aan Dongen, maar inmiddels een halfjaarlijks terugkerend, niet meer weg te denken fenomeen. Helaas is een  gedegen voorbereiding is in deze coronatijd niet mogelijk waardoor een magazine van het niveau dat u van ons gewend bent, niet haalbaar is.  Daarnaast staat de advertentiemarkt ook nog eens erg onder druk, en dat heeft natuurlijk ook consequenties voor ons. We hebben de jubileumeditie nu gepland in december 2020. Laten we hopen dat onze economie de weg omhoog weer weet te vinden zodat er plaats blijft voor websites als dongen.nieuws.nl en glossy’s als 200% DONGEN.

Aan ons zal het niet liggen. Ideeën genoeg voor de viering van het 10 jarig jubileum. Ze moeten alleen wat aangepast worden aan de actualiteit. In juni verschijnt de eerste editie van De Gids van Dongen, met onder meer een handig overzicht van de bedrijven in de gemeente Dongen. Deze Gids zult u ook gratis in de brievenbus ontvangen. Het dongennieuws ballonfiësta, wat origineel gepland stond op zondag 10 mei, hebben we  vooralsnog uitgesteld tot zondag 13 september. En er zullen in de tweede helft van 2020 meer verrassingen uit onze koker komen. Wat ons betreft dus: PROOST op ons 10-jarig bestaan en OP NAAR DE TOEKOMST!

Oud nieuws…ook wel eens leuk
Om het tienjarig bestaan van dongen.nieuws.nl wat extra luister bij te zetten zullen we de komende tien dagen elke dag  een bericht uit de afgelopen 10 jaar herplaatsen. Wel oud nieuws, maar zeker leuk om eens terug te lezen. Het eerste ‘ouwe nieuws’ zie je vrijdag.

Reacties