vv Dongen start met een beloftenteam JO-23 vanaf seizoen 2020-2021

Foto:

Zoals meerdere amateurverenigingen hebben besloten zal ook vv Dongen starten met belofte JO-23 als verlengde van de jeugdopleiding.

De doorstroming naar het eerste elftal zal voor de oudste jeugd een belangrijke aanvulling zijn als voetballer bij vv Dongen en de kans van slagen vergroten en de tijd geven om zich te ontwikkelen tot waardig Dongen 1 speler. Doordat de KNVB besloten had om volgend jaar te beginnen met een nieuwe competitie voor spelers onder 23 heeft ook vv Dongen zich hiervoor aangemeld.

De KNVB heeft het idee omarmd dat de overgang van junioren naar het eerste elftal dringend een impuls nodig heeft. Landelijk zien grotere verenigingen dat het steeds moeilijker wordt om een tweede elftal op de been te brengen. Zowel kwalitatief als kwantitatief. De stap naar het eerste elftal is onverminderd lastig en de verleiding om te kiezen voor een eerste elftal van een naburige, lager spelende vereniging wordt groter. Ook vv Dongen heeft te maken met dit fenomeen en daarom helaas moeten besluiten het tweede elftal geen onderdeel meer uit te laten maken van de selectie.

Het niveau van deze ‘beloften competitie’ zal beduidend hoger liggen dan het niveau van de reserve-hoofdklasse, waarin Dongen 2 de afgelopen jaren is uitgekomen. Het belofte JO23-team wordt een verlengstuk (van mogelijk vier extra jaren) van de huidige opleiding, waardoor de overstap naar het eerste elftal zal verbeteren. vv Dongen gaat ook meedoen aan deze nieuwe landelijke competitie. Er wordt een apart O23-team gecreëerd, dat op zaterdagmiddag zijn wedstrijden speelt. Het grote voordeel hiervan is dat een talent op zaterdag met O23 kan spelen en op zondag alsnog kan aansluiten bij het eerste team. Hiermee wordt de kans groter dat een talent ook speelminuten maakt in het weekend wat weer goed is voor de ontwikkeling van de speler.

vv Dongen is blij met de wijziging, die jonge spelers extra tijd en kansen biedt om de stap te maken naar het eerste elftal. Wij hopen hiermee de talenten uit onze jeugdopleiding langer aan onze vereniging te binden en een podium te bieden voor regionale talenten die voorheen bij vv Dongen hebben gespeeld en op dit moment ergens anders voetballen en de uitdaging zochten om zo hoog mogelijk te spelen. Bij vv Dongen is dit nu weer mogelijk en past het binnen de visie “groeien van onderuit”.

vv Dongen heeft Lars Jansens aangesteld als Hoofdtrainer van dit team. Lars is geen onbekende binnen vv Dongen. Hij maakte jaren deel uit van de selectie als speler en heeft inmiddels ook zijn sporen verdiend als jeugdtrainer. Een mooi voorbeeld van ons visie “groeien van onderuit”. De technische commissie is momenteel bezig met de verdere invulling van de technische staf rondom dit team (verzorger, teammanager, grensrechter).

Tevens wordt er op dit moment door de technische commissie hard gewerkt aan het formeren van een representatief elftal, net als het zoeken naar een mooie sponsor voor onze belofte JO-23.

Reacties