Kleine delegatie van BAM! verrast bewoners Volckaert met ‘levende jukebox’

De bewoners van Volckaert konden gisteren weer genieten van een muzikaal optreden. Dit keer was een vertegenwoordiging van de populaire feestband BAM! aanwezig. Dankzij hun liedjes konden de bewoners hun dagelijkse zorgen in deze coronatijd weer een beetje opzij zetten.

“We hadden veel optredens staan in de komende maanden maar die zijn allemaal afgezegd” zegt zanger Matthieu Verlinde, die deze sessie verzorgde met toetsenist Stan Broeders en zangeres Stephanie Commeren. “Op dit moment repeteren we ook niet samen, soms een projectje via internet. We zagen allerlei initiatieven voorbijkomen en besloten dat een optreden buiten op een verantwoorde en veilige manier moest kunnen.”

Stan Broeders vult aan: “We hebben contact gezocht met Volckaert, Mariaoord, het Thomashuis en Villa Gardiaan. Van de eerste twee hadden we direct reactie en voor we het wisten stonden we vandaag hier  op te treden. Donderdag doen we dat nog een keertje bij Mariaoord”

“We hebben vandaag het concept gedaan van levende jukebox. Bewoners mocht een briefjes voor het raam houden met verzoeknummers. Thieu speurde met de verrekijker  de ramen af om te kijken welke titels er op de briefjes stonden en die hebben we zo goed mogelijk geprobeerd te spelen” vervolgt Stephanie Commeren.

“Wij hebben op veilige afstand van elkaar lekker buiten muziek kunnen maken en veel mensen even wat afleiding bezorgd. Natuurlijk hopen we dat we weer heel snel met onze eigen volledige band aan de slag kunnen gaan en dat we voor 2021 opnieuw geboekt gaan worden voor feesten en festivals enzovoorts!” besluit Matthieu Verlinde

Zij waren overigens niet de enige artiesten maandagmiddag want op een ander plekje bij Volckaert was ook een muzikaal duo bezig om de bewoners wat afleiding te geven. Bekijk de foto’s van fotograaf Kees Laurijsen in de fotoserie bovenaan dit artikel.

Reacties