Aantal corona besmettingen in Brabant neemt verder af

Foto: Pixabay License /Tumisu

De afgelopen 24 uur zijn er 336 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, wordt gemeld door het RIVM. Er zijn sinds gisteren 164 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. In Dongen zijn er momenteel  11 mensen besmet met het coronavirus. Of er ook Dongenaren overleden zijn aan het coronavirus is niet bekend.

Landelijke update RIVM
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt 6.622 (+336), het totaal aantal gemelde overleden patiënten bedraagt 1.651 (+164) en het totaal aantal positief geteste patiënten: bedraagt 16.627 (+904), zo meldt het RIVM. Gisteren waren 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen en 148 personen als overleden gemeld. Eergisteren waren dat respectievelijk 625 patiënten in ziekenhuis en 166 overledenen.

Besmettingen Brabant nemen verder af
Het aantal besmettingen neemt in Brabant verder af. In de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zijn nu meer besmettingen dan in onze provincie. Het aantal opnames van corona patiënten in Brabantse ziekenhuizen is wel licht gestegen het afgelopen etmaal. De piek van corona patiënten op de Brabantse IC’s wordt begin komende week verwacht.

Reacties