Virtual Reality bij chronische pijn

Foto: Fysio attent

Ingezonden Dagelijks pijn ervaren. Kunt u het zich voorstellen? Gelukkig is dit voor 80% van de (wereldse) bevolking moeilijk. Dat zegt echter ook dat maar liefst één op de vijf personen deze chronische pijn wel ervaart. De kans is dus groot dat u iemand kent die chronische pijn heeft of dat het zelf bent.

Belangrijk bij chronische pijn is het leren omgaan met deze klachten, pijnmanagement. Virtual Reality (VR) is een effectieve aanvullende manier om de pijn te beheersen. In deze tijd van het coronavirus, wanneer therapieën niet mogelijk zijn en u meer op uzelf bent aangewezen, zou het zelfs een goed alternatief kunnen zijn.

Wat is Virtual Reality?
Het woord zegt het eigenlijk al: virtuele (denkbeeldige) realiteit. Kijkend door een speciale bril komt u in een virtuele omgeving. In deze omgeving gaat u aan de slag met uw pijn. Het is een manier om uw hersenen te trainen. Want daar wordt immers het signaal uit uw lichaam geïnterpreteerd als bedreigend, waardoor er een pijnsignaal terug wordt gestuurd naar de pijnlijke locatie. Deze training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het is makkelijk in gebruik en u kunt het zelfstandig uitvoeren waar en wanneer u wilt. Tien tot twintig minuten oefenen per dag is al voldoende voor een resultaat.

Hoe werken wij?
VR training gebruiken wij als onderdeel van de behandeling bij chronische pijnklachten. Na een online intake start u thuis zelf met het volgen van het VR-programma. Aanvullend vinden er videoconsulten plaat om u verder te ondersteunen in het omgaan met uw pijn in het dagelijks leven.  Afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering worden de intake en de begeleidende consulten (deels) vergoed. Voor het thuisgebruik van het VR-programma betaalt u een eigen bijdrage. Daarnaast heeft u een VR-bril nodig, die u zelf dient aan te schaffen.

Geïnteresseerd?
Voor vragen of aanmelding kunt u vrijblijvend contact opnemen met Fysio Attent.
Telefoon: 0162-315420
e-mail: [email protected]

Reacties