Op berenjacht in Dongen

Foto: Pixabay License

Het is een trend die rond gaat op Facebook, en ook Dongen moet eraan geloven. De berenjacht is geopend!

De Berenjacht is geopend!
Op initiatief van Melissa de Bruijn kunnen we ook in Dongen op berenjacht, een idee dat oorspronkelijk is overgewaaid vanuit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Ook daar heeft het corona-virus de samenleving hard getroffen. En dus besloten de mensen daar wat leuks te doen voor de kinderen. Want het is niet leuk om de hele dag binnen moeten zitten. En dan is het best even lekker als je naar buiten mag voor een wandeling. Maar veel kinderen vinden zo’n wandeling maar saai. Daar is nu dus iets ludieks op gevonden!

Meedoen is eenvoudig
Dankzij Melissa en  de Facebookpagina ‘Dongen Helpt Elkaar’ doen veel Dongenaren het al, er komen immers steeds meer foto’s voorbij op Facebook. Het idee is dat mensen een knuffelbeertje in het raam zetten. Zo kunnen kinderen vanaf de straat de beren tellen die ze tegenkomen tijdens de wandeling. Voor zo’n wandeling hoef je niet ver te gaan. Gewoon een klein rondje door de wijk is op deze manier al een stuk leuker. En kinderen hebben echt het idee dat ze er even uit zijn geweest. Het is spannend en leuk en kost dus energie. Ze worden er blij van!

Spelregels
De wandeling wordt dus leuk door op berenjacht te gaan. Maar er zitten natuurlijk wel een paar regels aan. Aangezien een wandeling in de open lucht nog mogelijk is, gaan veel mensen een blokje om. Kies daarom een moment dat het rustig is op straat. Dat is niet altijd makkelijk in te schatten, maar probeer het toch te doen. Ga ook niet naar plekken waar veel mensen komen. Kom je dan toch nog iemand tegen? Houd dan minimaal 1,5 meter afstand. En verklap natuurlijk niet waar de beer zit! Zorg daarbij ook dat je alleen met je eigen gezin op pad gaat en zoek geen andere mensen op. De richtlijnen van het RIVM gelden ook voor dit spelletje.

Zet ook een beer achter het raam!
Bij deze dan ook meteen de oproep aan heel Dongen om een beertje achter het raam te plaatsen. Dat kan elk beertje zijn. Een grote, een kleintje, een kerstbeer, een paasbeer, wat voor beer dan ook. Op deze manier heb je ook meteen wat meer interactie met de buitenwereld, kinderen vinden het namelijk geweldig!

Zet jouw beer ook op de kaart!
Heb jij ook een beer voor het raam staan? Volg dan de onderstaande instructies en zet ook jouw beer op de kaart!

  • KLIK HIER om jouw beer op de kaart te zetten
  • Vul in de zoekbalk je adres in.
  • Klik op het lokatiedruppeltje als je daar je adres ziet te staan.
  • Klik op het + tekentje (toevoegen aan de kaart).

 

Reacties