Cijfers RIVM: 18 coronabesmettingen in Dongen

Foto: Pixabay License/iXimus

Het aantal coronabesmettingen in Dongen is op dit moment 18, volgens de laatste actuele cijfers van het RIVM.

Sinds gisteren zijn in heel Nederland 1.172 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 10.866. Onder hen zijn 3.483 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 132 patiënten zijn sinds de vorige update van 24 uur geleden, overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal in Nederland 771 mensen overleden aan de ziekte.  De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 3.017 personen.

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Reacties