Klanten blij met ‘ouderenuurtje’ supermarkten

Foto:

Diverse supermarkten hebben vanaf afgelopen maandag een speciaal uurtje voor ouderen. Mensen van boven de 70 kunnen  op werkdagen tussen 07.00 en 08.00 uur terecht voor hun boodschappen voordat de winkel voor iedereen opengaat. dongen.nieuws.nl nam een kijkje tijdens het ‘ouderenuurtje’ vrijdagochtend bij Jumbo

Met het instellen van dit speciale uurtje lopen ouderen minder risico het coronavirus op te lopen en hebben zij minder kans om mis te grijpen. In diverse andere landen hadden supermarkten al speciale openstellingen voor ouderen en soms ook voor zorgpersoneel. Vanuit de politiek waren de supermarkten al opgeroepen om met zo’n uur te komen.

Bedrijfsleider Dennis Hoondert is tevreden over de respons. Ieder dag maken  er weer meer ouderen gebruik van de mogelijkheid om een uurtje in alle rust de boodschappen te kunnen doen. Je merkt dat deze mogelijkheid bij de doelgroep steeds meer bekend wordt. En onze oudere klanten zijn er hartstikke blij mee.”

“Dat klopt”, zegt mevrouw de Rooij (86), die dankbaar gebruik maakt van de geboden mogelijkheid. “Ik doe iedere vrijdag de boodschappen en ik had gelezen dat er speciaal voor ons ouderen de mogelijkheid was om dat in de ochtend tussen 7.00 en 8.00 uur te doen. Nou, het bevalt me prima hoor, het is lekker rustig  en ik kan nu gewoon op mijn gemak de gangen doorlopen.” Ook mevrouw Roosen  (73) geniet van de rust waarmee ze haar boodschappenkarretje kan vullen. “Het enige nadeel is dat ik extra vroeg mijn bed uit moet, maar dat heb ik er graag voor over” aldus mevrouw Roosen, die wel aangeeft dat de coronacrisis een behoorlijke impact heeft op het leven van haar en haar man. “Die staat buiten te wachten. We hadden namelijk ook gehoord dat er geadviseerd werd om zoveel mogelijk alleen boodschappen te doen dus we houden ons maar aan de regels. De hele situatie beïnvloedt ons leven wel hoor. Zo hebben we alleen via de app maar contact met onze kinderen en kleinkinderen, dat is ook wel jammer, maar ja, daar is ook niets aan te doen. Laten we hopen dat het niet al te lang duurt.”

Een gang verder loopt de heer van de Winkel (72). Ook hij kan dit speciale ouderenuurtje wel waarderen. “Dat mogen ze erin houden wat mij betreft.” De heer van de Winkel verveelt zich nog niet overdag.: “we gaan binnenkort verhuizen en we zijn thuis volop bezig om dozen in te pakken dus we hebben in ieder geval wat te doen.” De heer Leemput (85) uit De Moer is altijd vroeg op. “Dus ik vind dit vroege uurtje prima en ik heb thuis ook genoeg te doen dus de rest van de dag vermaak ik me ook wel.”

Reacties