Cijfers RIVM: nu 10 coronapatiënten in Dongen

Foto: Pixabay License/PIRO4D

Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er momenteel in Dongen tien coronabesmettingen. Eerder deze week waren dat er nog twee. In de meeste Brabantse gemeenten is er procentueel gezien sprake van meer besmettingen per aantal inwoners.

Sinds gisteren zijn in heel Nederland 1.172 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 8.603. Onder hen zijn 2.500 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 112 patiënten zijn sinds de vorige update van 24 uur geleden, overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal in Nederland 546 mensen overleden aan de ziekte.  De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 2.488 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (1.249), Noord-Holland (1.235).

Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen.

Net als gisteren is gemeld door het RIVM, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Reacties