Lokale nieuwswebsites steeds beter bezocht voor informatie over corona

Foto:

Steeds meer Nederlanders volgen het nieuws rondom het corona-virus, dat merken we ook op de site en socials van Dongen Nieuws.

Stijging bezoekerscijfers
Nederlanders houden lokale en landelijke nieuwswebsites en -apps de afgelopen periode beter in de gaten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rond het coronavirus. In het weekend van 14 maart waren er twee miljoen meer Nederlanders die online het nieuws lazen dan gebruikelijk. Dat meldt Verenigde Internet Exploitanten op basis van bezoekerscijfers van een groot aantal nieuwswebsites en -apps. Op zondag 15 maart bereikte het aantal bezoekers van nieuwswebsites een piek. Ruim negen miljoen Nederlanders lazen online het nieuws. Die dag bleek dat de uitbraak van het coronavirus grote gevolgen zou hebben voor het openbare leven. Het kabinet besloot om alle horeca, kinderdagverblijven en scholen te sluiten.

Ook lokaal nieuws
Nederlanders van alle leeftijden gaan nieuwswebsites beter in de gaten zijn gaan houden, maar met name mensen van onder de 50 jaar. Mensen van 20 tot 35 brachten in de tweede week van maart dubbel zoveel tijd door op nieuwswebsites als gebruikelijk. De onderzoekers zien het bereik van nieuwswebsites duidelijk toenemen sinds vrijdag 21 februari. Zo kende Dongen Nieuws de afgelopen weken een recorddrukte, met een piek op 5 maart toen bekend werd dat er een eerste corona-patiënt in Dongen positief was getest en op 15 maart toen de landelijke maatregelen in de strijd tegen corona bekend werden gemaakt.

Al het belangrijke  coronanieuws vindt u onder het menu ‘corona’ in de menubalk boven aan deze website.

Reacties