Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor Dongen

Foto:

Vanavond zijn er nieuwe, rigoureuze maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het Coronavirus. Zo mogen er tot 1 juni geen samenkomsten en evenementen zijn.

Dit betekent voor Dongen dat de volgende evenementen in ieder geval afgelast worden:

19 april: Jaarmarkt

19 april: Bokse Bikersz D
N.a.v. het verbod op evenementen tot 1 juni as., gaat de Bokse Bikersz D op 19 april niet door. Wij vinden dit jammer maar zeer begrijpelijk, want een ieders gezondheid gaat uiteraard altijd voor. Indien de jaarmarkt later dit jaar alsnog plaats vindt, geldt dat ook voor de Bokse Bikersz D. Zo niet, dan wordt de 10e Bokse Bikersz D naar volgend jaar verplaatst.  De Stichting Bokse bikersz D bedankt de geweldige sponsors die hun bijdrage allemaal al hadden toegezegd, en we hopen in de toekomst van deze toezeggingen gebruik te mogen maken.
Daarnaast bedanken we de vrijwilligers voor hun inzet, en de motorrijders die zich al voor deelname hadden aangemeld.

26 en 27 april: Oranjeparkfestival
Statement Oranje Comité Dongen, 23 maart 2020:|
Zoals iedereen heeft gehoord, heeft de overheid onder meer besloten om alle evenementen tot 1 juni te verbieden. Dit betekent dat het Oranjeparkfestival 2020, de dodenherdenking én de 5 mei viering dit jaar helaas niet door gaan.

Wij hebben uiteraard volop begrip voor de maatregelen die zijn genomen, om te zorgen voor de gezondheid van heel Nederland en heel Dongen. Desondanks vinden we het jammer dat de evenementen van het Oranje Comité Dongen niet door kunnen gaan dit jaar. We hadden graag met Dongen willen vieren en willen herdenken maar de situatie leent zich daar op dit moment niet voor.

Allereerst bedanken we alle vrijwilligers die al vele uren in de voorbereidingen hebben gestopt; zonder hen is het niet mogelijk onze evenementen te organiseren. Natuurlijk bedanken wij ook de vele sponsoren die dit jaar wederom het volste vertrouwen in onze organisatie hebben getoond en hun bijdragen hadden toegezegd. Onze gedachten gaan ook uit naar onze (evenementen- en horeca-)leveranciers en de geboekte acts en artiesten. We bedanken ook alle andere organisaties, partners en personen die ons elk jaar weer helpen of ondersteunen op welke manier dan ook.

De komende maand zullen wij benutten om te inventariseren welke gevolgen deze maatregel heeft. We zullen met alle betrokken partijen zoeken naar gepaste oplossingen voor zover mogelijk. Zodra de situatie dit toelaat, zullen we aan de slag gaan voor de evenementen in 2021.

Tenslotte hopen wij, ook voor onze (trouwe) bezoekers, dat we met z’n allen deze heftige periode te boven komen om elkaar in goede gezondheid volgend jaar weer te treffen.

Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe.

Bestuur Oranje Comité Dongen

4 mei: Dodenherdenking

10 mei: Dongennieuws Ballonfiesta (verplaatst naar 13 september)

15 mei: Previewavond Theaterprogramma De Cammeleur

16 mei: Dwars door Dongen

17 mei: Dag van het Park
Helaas, ook de Dag van het Park op zondag 17 mei kan in verband met de coronacrisis niet doorgaan. Erg jammer, vooral omdat het een heel speciale editie zou worden: de 10e. Jammer ook voor alle Dongenaren ( bezoekers en deelnemers) die deze dag altijd zo gezellig maakten.
Maar het is even niet anders. De Dag van het Park wordt zeker weer georganiseerd in 2021 in ons prachtig opgeknapt park. Wij nodigen hierbij alle mensen die optredens, presentaties en demonstraties toegezegd hebben, van harte uit om er volgend jaar weer bij te zijn. En dan maken we er een heel groot, mooi feest van. Graag tot volgend jaar in ons mooie park Vredeoord.

23 mei: Dit Doet Dongen
Uitreiking van prijzen voor sport, cultuur, vrijwilligers en mantelzorgers in Sport- en Gezondheidscentrum De Vennen

29 mei: De Maestro van Dongen (Cammeleur)

30 mei: Obstacle Run Brabant
Beste runners, door de nieuwe COVID-19 maatregelen zijn wij genoodzaakt om Obstacle Run Brabant 2020 op 30 mei te annuleren. Alle ticketkopers ontvangen z.s.m. informatie via onze socials en website, #Staysafe

9 tot en met 12 juni: Avondvierdaagse
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die het kabinet vanavond heeft aangekondigd met betrekking tot het coronavirus hebben wij als bestuur van de Stichting Avond4daagse Dongen helaas het besluit moeten nemen om de Avond4daagse van 2020 af te moeten gelasten.
Na maanden van voorbereidingen is het spijtig dat we tot dit besluit moeten komen, maar de gezondheid van Dongen en omstreken staat voorop. Bij deze willen wij alle sponsoren, vrijwilligers en de gemeente Dongen bedanken voor de inzet van dit jaar. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op jullie rekenen. De Avond4daagse van 2021 zal worden gehouden van 1 tot en met 4 juni 2021. Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe in deze moeilijke en onvoorspelbare tijd. Graag zien we jullie volgend jaar weer. Bestuur Stichting Avond4daagse Dongen

21 juni: Rally Donge Vallei
Zoals zoveel evenementen, hebben ook wij besloten de rally uit te stellen vanwege het corona risico. Naar onze mening de enige juiste beslissing die wij als commissie konden nemen. Tevens een vreselijk besluit voor de goede doelen waarvoor we geld in zouden zamelen. We hopen in juni 2021 een extra mooie dag te kunnen organiseren voor jullie en een nog mooier bedrag op kunnen halen voor het goede doel.Blijf gezond en tot volgend jaar! Met sportieve groet, De Rallycommissie

Verder:

Scholen
Basisscholen, middelbare scholen, mbo’s en kinderdagverblijven zijn tot en met maandag 6 april dicht en mogelijk langer. Voor kinderen van ouders met vitale beroepen is wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Hogescholen en universiteiten moeten onderwijs online aanbieden in plaats van grootschalige colleges.

Evenementen
Alle bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden, ook als het gaat om bijeenkomsten met minder dan honderd personen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering. Kerken en ook moskeeën zijn verder gesloten.

Winkels
Winkels (en het openbaar vervoer) moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld middels een deurbeleid.

Kappers, schoonheidsspecialisten en andere personen in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging mogen tot en met 6 april hun vak niet uitoefenen. Voor fysiotherapeuten geldt dat zij zoveel mogelijk moeten werken middels beeldbellen.

Horeca
Alle eet- en drinkgelegenheden zijn tenminste tot en met maandag 6 april gesloten. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Ook bij coffeeshops kan afgehaald worden. Voor casino’s gelden dezelfde regels als voor eet- en drinkgelegenheden. Zij moeten gesloten zijn.

Sport- en fitnessclubs, sauna’s en seksclubs zijn tot en met 6 april gesloten en mogelijk langer.

 

Reacties