Nieuw initiatief van ‘Heren van het Goede Leven’ voor en door Dongenaren

Foto: Videostills Youtube

We leven in vreemde tijden. We zijn meer dan ooit op elkaar aangewezen en een bijzonder saamhorigheidsgevoel maakt zich meester van de samenleving. Aan saamhorigheid ontbreekt het overigens in Dongen sowieso al niet. Daarvoor hoef je maar te kijken  naar evenementen als het Oranjeparkfestival, de Zomerspelen, De Dongense Dorps Quiz en DongenIce.

Gelukkig blijken er in Dongen altijd wel weer een paar creatieve geesten op te staan die met dit soort  initiatieven proberen het leven iets  te veraangenamen. Zelfs in deze onzekere tijden. dongen.nieuws.nl ontving een oproep van ‘De Heren van het Goede Leven’ . Zij hebben iets  bedacht waarin vele Dongenaren de komende weken volop hun creativiteit kwijt kunnen. Sportief, ontspannend en met een vleugje humor. Nieuwsgierig? Leesh hieronder dan gauw de oproep van ‘De Heren van Het Goede Leven’.

Aan alle inwoners van Dongen,

Het zijn enorm rare tijden in de hele wereld. We verwachten dat de momenten van deze weken ieder van ons nog de rest van zijn of haar leven bij zullen blijven.Wij, als Heren van het Goede Leven, zijn als fanatiek volgers van alle takken van sport en de komende maanden erg onthand; Wat nu te doen op een zaterdagavond of erger nog; de zondagmiddag?! Het beloofde een prachtige sportzomer te worden met enorm mooie evenementen in het verschiet. Helaas kan door praktisch alles een streep worden gehaald.

Geen Giro d’Italia, geen EK-Voetbal, geen Six Nations, alle (inter)nationale voetbalcompetities liggen stil. Geen Olympische kwalificaties, NK Dammen, Formule 1 in Zandvoort, Marathon van Rotterdam ….

De Olympische Spelen, Tour de France en Wimbledon staan nog op losse schroeven. En zo vergeten we nog tal van sportwedstrijden die ons de komende weken een vloek, een zucht en een traan hadden kunnen brengen. Wedstrijden en toernooien die ons deze zomer momenten hadden kunnen brengen die een plaats in ons collectief geheugen zouden hebben gekregen.

Sport brengt verbroedering in de samenleving en is voor vele Nederlanders een belangrijke uitlaatklep. Laten we in een zomer met weinig tot geen sport zelf de historische sportmomenten herbeleven!  We roepen daarom jong en oud in Dongen op om te gaan bewegen! Denk aan jouw favoriete sportmoment aller tijden en haal het beste in jezelf en je gezin naar boven.

De snoekduik van van Persie, Henny Kuiper met een lekke band, het Olympisch goud van de volleybalmannen, de ‘dive’ van Kelly van Zon, Epke Zonderland aan de rekken, Fannie Blankers-Koen in Londen of Nadine Broersen tijdens de zevenkamp: het kan niet gek genoeg!
Doe het na en stuur jouw imitatie in! Denk hierbij ook aan de herkenbaarheid van de atleten zelf, het commentaar en de omgeving waarin het moment zich afspeelt.

We hanteren, tegen de natuur van een echte sportman of sportvrouw in, de volgende Olympische gedachte: meedoen is belangrijker van winnen!

Net als bij elke wedstrijd gelden hier ook een paar spelregels:

  • Alle foto’s en filmpjes mogen worden ingestuurd naar [email protected]
  • Filmpjes mogen niet langer dan 30 seconden zijn
  • Bij elke inzending zien we graag een omschrijving van het uitgebeelde moment
  • Wekelijks volgt er een juryrapport om de inzendingen tot dan toe te beoordelen
  • Als je een foto of filmpje instuurt stem je er mee in dat deze via de diverse mediakanalen van dongen.nieuws.nl worden geplaatst
  • Natuurlijk wordt creativiteit beloond maar houd de richtlijnen en adviezen van de RIVM en de overheid in acht!
  • Alle inzendingen zullen we plaatsen op dongen.nieuws.nl en de meest creatieve inzendingen worden beloond
  • De actie om deze matige sportzomer iets te verzachten loopt tot 1 mei 2020.

Succes

De Heren van het Goede Leven

Reacties