Draaiorgel zorgt voor wat afleiding bij de Volckaert

De Volckaert is afgelopen week in verband met de Coronacrisis volledig afgesloten voor alle bezoekers. Dit heeft nogal wat gevolgen voor de bewoners want zij mogen bijvoorbeeld ook geen familie  ontvangen. Dongenaar Marcel Jochems zorgde ervoor dat er zaterdagochtend toch wat afleiding was voor de bewoners.

Jochems plaatste eerder deze week een oproep op de nieuwe Facebookpagina ‘Dongen Helpt Elkaar’ waarin hij vroeg of iemand een draaiorgel zou kunnen regelen om de bewoners van de Volckaert een half uurtje wat afleiding te geven. Orgelman Jan Bekkers uit Oosterhout werd door een ander getagt in het bericht en hij bleek bereid om zaterdagochtend kosteloos met zijn orgel bij de Volckaert. langs te komen

“Dankzij de mensen die hier wonen zijn wij ook op deze wereld en ik vind het niet meer dan normaal dat wij proberen iets terug te doen voor wat zij altijd voor ons gedaan hebben” aldus Marcel Jochems, die tevreden is over het resultaat van zijn actie. “Je ziet heel veel mensen voor het raam staan die genieten van dit kleine gebaar. Als je die mensen ziet, dan is deze actie helemaal geslaagd.”

Tussen de bedrijven door biedt een vrijwilligster de betrokkenen en het verplegend personeel van de Volckaert en lekker stuk gebak aan. “Beschikbaar gesteld door Bakkerij Filius” zegt ze trots “het is prachtig om de saamhorigheid  hier in Dongen te zien. Dat is de manier om door zo’n moeilijke tijd heen te komen. Zo gaan we dat in Dongen wel redden.”

De Facebookgroep ‘Dongen Helpt Elkaar’ heeft sinds de oprichting een week geleden al meer dan 2.000 leden bij elkaar gebracht, die samen proberen om het grote en kleine leed in deze moeilijke dagen enigszins te verzachten. Ook een hulpvraag of misschien iets te bieden? Word dan gauw lid van de Facebookgroep ‘Dongen Helpt Elkaar’

Reacties