Aanpassing dienstregeling bussen en verzoek achter in te stappen

Foto:

Busbedrijf Arriva heeft aangekondigd volgens een aangepaste dienstregeling te gaan rijden in verband met het coronavirus.

Maatschappelijk belang
Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Tenslotte vervoeren de OV-bedrijven ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. Maatregelen vanwege de corona-crisis leiden er echter toe dat er aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Door de dienstregeling aan te passen en de frequentie van het aantal bussen te verlagen wordt er niet met ‘lucht’ rondgereden en blijft een basisvoorziening openbaar vervoer beschikbaar om Brabant bereikbaar te houden.

Achter instappen en inchecken
Uit veiligheid voor reizigers en chauffeurs is het verzoek om via de achterdeur in te stappen en daar in te checken. Hierdoor wordt het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs verminderd. Achterin instappen betekent dat je geen los kaartje kunt kopen bij de buschauffeur, reis daarom met de OV-chipkaart. Je kunt je OV-chipkaart online opwaarderen. Geen OV-chipkaart? Kies dan voor een e-ticket via website of app van de vervoerders of koop een kaartje bij de OV servicepunten. Check voor je reis altijd de reisplanner voor de meest actuele stand van zaken via de onderstaande link.

Je kunt geen kaartje meer kopen in de bus op dit moment. De mogelijkheden om een vervoerbewijs te kopen zijn:

  • Reizen op saldo met je OV-chipkaart
  • Een e-ticket (geprint of op je telefoon) kopen via arriva.nl/eticket of via de Arriva app
  • Een kaartje kopen bij één van onze OV Servicepunten
    Koop je kaartje of e-ticket vooraf. Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor een geldig vervoersbewijs en het in- en uitchecken tijdens de reis.

Arriva vraagt je begrip voor deze situatie.

Plan je reis niet te vroeg van te voren, tot een uur voor vertrek kunnen er eventueel nog aanpassingen plaatsvinden.

Reacties