Volckaert sluit locaties, één Coronabesmetting op locatie Dongepark

Foto:

De locaties van Volckaert zijn vanaf vandaag, 17 maart 2020, gesloten. Dit om cliënten zoveel mogelijk te beschermen. Volckaert volgt hiermee het advies van het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ). Het overlegorgaan bestaat uit alle organisaties in de langdurige zorg en thuiszorg in Noord-Brabant. Tevens werd vandaag bekend dat een bewoner van locatie Dongepark positief getest is op het Coronavirus.

“Het is een moeilijke beslissing die we hebben genomen mede op basis van het landelijke advies.” aldus een woordvoerster. “Volckaert zet zich extra in om cliënten zoveel mogelijk aandacht te geven en gezellige, ontspannende momenten te bieden. De bezoekregeling was al ingeperkt vanwege het virus. Cliënten mochten tot en met gisteren één bezoeker per cliënt per dag ontvangen. Gezien de snelheid van berichtgeving blijven we iedereen de komende tijd informeren via onze website: www.volckaert.nl/coronavirus.”

De nieuwe maatregelen houden onder meer in dat alle locaties van Volckaert vanaf heden gesloten zijn voor bezoek en dat familieleden en verwanten cliënten niet mee naar huis  kunnen nemen. Elke beweging van een cliënt buitenshuis vormt een risico voor besmetting en is dus onwenselijk. Het gaat hierbij om de bescherming van de kwetsbare medebewoners. De afdeling voor dagbehandeling is tijdelijk gesloten.

Op locatie Dongepark is één cliënt positief getest op het Coronavirus. “Hierop waren we voorbereid en er zijn volgens protocol maatregelen getroffen. We blijven de richtlijnen van het RIVM volgen.” aldus de woordvoerster.

Reacties