Waarom slaan mensen toiletpapier in tijdens een pandemie?

Foto: Pixabay License

Volle winkelkarren, lege winkelrekken en lange rijen aan de kassa’s in de supermarkt… Zowel in Nederland als in andere landen slaan mensen tijdens de coronaviruspandemie aan het hamsteren. Waarom gaat iedereen massaal hamsteren? En waarom vliegt iedereen vooral op het wc-papier af?

Waarom is wc-papier – van alle dingen ter wereld – het waardevolste product tijdens een pandemie? Wanneer sommige mensen paniekaankopen beginnen te doen gaan andere dit kopiëren en krijgen zij de neiging om hetzelfde te doen. En als mensen dus wc-papier beginnen in te slaan, zullen paniekerige mensen ook een voorraad rollen aanleggen.

Als we merken dat wc-papier de winkels uitvliegt, zijn we bang achter het net te vissen. Dus ontstaat er een hype en koopt iedereen toiletpapier.’’

De hele heisa over toiletpapier is ergens wel logisch. Jezelf goed schoonhouden staat namelijk hoog op het prioriteitenlijstje van mensen.

Gebruik gezond verstand
Zijn we aan het doorslaan of is er een reële kans dat we onze billen straks niet meer kunnen afvegen? Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten, roept klanten in ieder geval op het gezond verstand te gebruiken en op een normale manier boodschappen te doen. Voorlopig is er nog genoeg!

Bron: venlo.nieuws.nl

Reacties