Rally Donge Vallei: Derde editie op 21 juni 2020. Opbrengst voor goede doelen

Foto:

Inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement dat door Lionsclub Donge Vallei georganiseerd wordt om geld op te halen voor goede doelen. Dit jaar op zondag 21 juni 2020 en uiteraard steunt Dongen.nieuws.nl ook dit jaar weer dit evenement.

De Rally
De Rally Donge Vallei is een eendaagse tour-/puzzelrit die gereden wordt door het Brabantse Landschap. Net als de voorgaande jaren zijn er ook dit jaar weer 2 klassementen. De tourklasse, voor mensen die nog nooit een rally hebben gereden, en de sportklasse, voor mensen die wel van een uitdaging houden. De tourklasse wordt dit jaar omgedoopt tot familieklasse. Zondag 21 juni is het namelijk Vaderdag en hoe leuk zou het zijn om met je vader mee te doen of zelfs met de hele familie. De deelnemers zullen deze dag van begin tot eind op en top verzorgd en verwend worden. Een prachtige rit met ontvangst met koffie en iets lekkers, een heerlijke lunch onderweg tot en met de aangeklede borrel en de prijsuitreiking. Spannende tussenstops, diverse behendigheidsspelletjes en een daverende hoofdprijs! Dit jaar is er plaats voor 50 equipes en alle type auto’s mogen meerijden.

De twee goede doelen
Dit jaar is de rally, net als vorig jaar, gekoppeld aan 2 goede doelen. Joop van der Holst, voorzitter van de rallycommissie, vertelt over de twee goede doelen waar dit jaar voor wordt gereden. Voor Air4Tieme in de strijd tegen taaislijmziekte en voor Ouder-Kind kamers in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Het eerste doel zet zich in voor Tieme, een jongen van 11 jaar uit Dongen, en voor vele andere kinderen die lijden aan de chronische, erfelijke en helaas nog ongeneeslijke taaislijmziekte.

Nieuw dit jaar is het tweede goede doel. Als een kind opgenomen moet worden voor de behandeling van kanker, is het voor ouders het allerbelangrijkste om dag en nacht bij hun kind te kunnen zijn. Dat kan in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, want speciaal voor dit doel is de Ouder-kind Eenheid ontwikkeld. In overleg met ouders van en kinderen met kanker is er gekeken naar hoe deze kamers eruit moeten zien “Het goede doel is primair en daarom mag elk type auto deelnemen” vervolgt Joop van der Holst. “Dat kan een oldtimer zijn, een youngtimer, een ander soort speciale auto of gewoon je dagelijkse auto. Bij ons is alles mogelijk.”

Het doel van de organisatie is om zoveel mogelijk geld voor deze twee doelen te generen. Wij proberen daarom alle kosten die gemaakt moeten worden om het evenement te organiseren te financieren middels donaties en sponsorgelden. Op die manier kan al het deelname geld rechtstreeks naar de goede doelen. Dat is ons streven! Daarom zijn sponsoren ook zo enorm belangrijk voor dit evenement.

De rit
Omdat ook dit jaar de start plaats zal vinden in de Hoge Ham, vanaf De Cammeleur, zouden wij het leuk vinden als veel Dongenaren die niet deelnemen aan deze rally toch naar de start komen kijken. Niet alleen om alle mooie auto’s te komen bewonderen maar ook om hun steun te betuigen aan de goede doelen. De rit eindigt in de Lambertuskerk in Raamsdonk, waar de prijzen worden uitgereikt tijdens een aangeklede borrel. Je bent op tijd thuis om met de familie nog terug te kijken op een prachtige positieve vaderdag.

Inschrijven
Via de website www.rallydongevallei.nl kun je meer informatie krijgen en meteen inschrijven. Hier kan men ook meer informatie vinden over het evenement en ook een sfeerimpressie krijgen van de rally van vorig jaar. Ook worden er regelmatig diverse berichten geplaatst op Facebook en Instagram. Volg ze via deze social media kanalen om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

Reacties

Cookieinstellingen