Vijfde coronabesmetting in Dongen

Foto: Pixabay License

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakt dagelijks actuele cijfers bekend van het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland. De teller voor Dongen staat inmiddels op 5.

155 nieuwe patiënten, in totaal 959 positief geteste personen
Sinds gisteren zijn 155 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus, waaronder één in Dongen. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen landelijk op 959.

Gisteren overleden 2 patiënten aan COVID-19. Dit betrof oudere patiënten met onderliggend lijden. In totaal zijn er nu 12 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 136 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Vandaag zijn minder nieuwe positieve testen gemeld dan gisteren. Een verklaring is dat het testbeleid is aangepast. Vanaf 12 maart worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel om thuis te blijven bij de eerste klachten. Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen. Ook heeft de overheid op 12 maart mensen opgeroepen om sociale contacten te verminderen. Het is nog te vroeg om het effect van deze maatregel te zien.

Bron: RIVM

Reacties