Deze evenementen in Dongen en de regio gaan niet door wegens Coronadreiging

Foto: Pixabay License /Tumisu

Diverse evenementen en activiteiten zijn afgezegd en verzet wegens de dreiging van het coronavirus. Dongen Nieuws zet deze voor je op een rijtje en zal dit bericht blijven aanvullen.

Evenementen en activiteiten in Dongen en omgeving

3 juli: Proef Dongen
“Hallo beste fans van Proef Dongen! De situatie rondom het Coronavirus heeft ons ertoe gedwongen om Proef Dongen dit jaar niet te laten doorgaan. Helaas! We zullen het evenement volgend jaar opnieuw gaan organiseren. We weten nu niet wat de situatie is op 3 juli. Maar we weten wel dat de horeca in Dongen op dit moment alle zeilen moet bij zetten èn alle aandacht daarvoor nodig heeft. We zijn superblij met iedereen die gebruik maakt van de bezorgdiensten. We hopen dat we veel mensen snel terugzien in de mooie horecagelegenheden in Dongen of bij de cateraars. We gaan voor een mooi evenement in 2021! Sterkte allemaal in deze moeilijke tijden en blijf gezond! Namens alle deelnemers en het bestuur van Proef Dongen.”

10 tot en met 14 juli: Dongense Kermis

10 tot en met 14 augustus: Zomerspelen
De Zomerspelen gaan dit jaar niet door. In ieder geval niet in de vorm zoals de Dongenaren dat al 59 jaar gewend zijn.. Dat maakt de organiserende Stichting Dongense Jeugdraad bekend. De beslissing die het bestuur vanwege de maatregelen rondom het coronavirus moest nemen is extra zuur omdat dit jaar het 60-jarig jubileum van dit Dongense evenement gevierd zou worden. Dat jubileum is nu uitgesteld tot 2021.

Er wordt nog wel gekeken naar mogelijkheden om Dongen dit jaar toch nog wat Zomerspelengevoel te geven. “De motto’s ‘een feest voor velen’ en ‘alles voor de kinderen’ zijn ook de reden dat wij op zoek gaan naar mogelijkheden om Dongen met alle kinderen toch nog geel te laten kleuren deze zomer. Op dit moment zijn we samen met alle vrijwilligers aan het kijken hoe we dit gaan vormgeven.” aldus Stichting Dongense Jeugdraad. Het is de eerste maal in de rijke geschiedenis van de Zomerspelen dat dit bijzondere evenement geen doorgang kan vinden.

26 september: De Dongense Dorps Quiz
Dit jaar komt er geen zesde editie van De Dongense Dorps Quiz (DDDQ). “Afgelopen januari zijn de voorbereidingen voor de 6e editie van de Dongense DorpsQuiz van start gegaan. Normaliter zou in deze periode de inschrijfdag voor het evenement plaatsvinden, maar ook het DDDQ-bestuur is overvallen door het coronavirus.” meldt het DDDQ bestuur.

3 oktober: Prijsuitreiking DDDQ

Jouw evenement?
Dit artikel wordt aangevuld. Organiseer jij een evenement dat wordt uitgesteld of afgelast? Stuur ons een bericht op [email protected] zodat we deze lijst verder kunnen aanvullen.

 

Reacties