Deze evenementen in Dongen en de regio gaan niet door wegens Coronadreiging

Foto: Pixabay License /Tumisu

Diverse evenementen en activiteiten zijn afgezegd en verzet wegens de dreiging van het coronavirus. Dongen Nieuws zet deze voor je op een rijtje en zal dit bericht blijven aanvullen.

Algemeen

 • De Cammeleur en De Geubel in s Gravenmoer zullen tot nader orde gesloten zijn in verband met het coronavirus

Evenementen en activiteiten in Dongen

29 mei: De Maestro van Dongen (Cammeleur)

30 mei: Obstacle Run Brabant
Beste runners, door de nieuwe COVID-19 maatregelen zijn wij genoodzaakt om Obstacle Run Brabant 2020 op 30 mei te annuleren. Alle ticketkopers ontvangen z.s.m. informatie via onze socials en website, #Staysafe

30 mei:  Repaircafé s Gravenmoer en archief Heemkundekring ‘Des Graven Moer’

5, 6 en 7 juni: Parkfeest Oosterhout

9 tot en met 12 juni: Avondvierdaagse
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd met betrekking tot het coronavirus hebben wij als bestuur van de Stichting Avond4daagse Dongen helaas het besluit moeten nemen om de Avond4daagse van 2020 af te moeten gelasten.Na maanden van voorbereidingen is het spijtig dat we tot dit besluit moeten komen, maar de gezondheid van Dongen en omstreken staat voorop. Bij deze willen wij alle sponsoren, vrijwilligers en de gemeente Dongen bedanken voor de inzet van dit jaar. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op jullie rekenen. De Avond4daagse van 2021 zal worden gehouden van 1 tot en met 4 juni 2021. Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe in deze moeilijke en onvoorspelbare tijd. Graag zien we jullie volgend jaar weer. Bestuur Stichting Avond4daagse Dongen

13 en 14 juni: Dorpsfeest Klein-Dongen-Vaart
“Waar we eigenlijk al een beetje bang voor waren is uiteindelijk toch uitgekomen. Ook het Dorpsfeest Klein-Dongen-Vaart kan niet doorgaan in verband met het Corona virus.” zo meldt de organiserende stichting van het populaire evenement. “Wij, als bestuur en werkploeg, zouden het mooi gevonden hebben als we de crisis hadden kunnen afsluiten met een mooi feestje. Helaas, het mag niet zo zijn.Echter, de gezondheid van iedereen staat voorop en daarvoor doen we natuurlijk alles. In samenspraak met de gemeente hebben we besloten om dit jaar geen Dorpsfeest meer te organiseren maar het te verschuiven naar volgend jaar. Zoals gebruikelijk weer in het tweede weekend van juni en wel op 12 en 13 juni 2021. Het thema “Das Dorfsfest” nemen we mee” aldus de organisatie

21 juni: Rally Donge Vallei
Zoals zoveel evenementen, hebben ook wij besloten de rally uit te stellen vanwege het corona risico. Naar onze mening de enige juiste beslissing die wij als commissie konden nemen. Tevens een vreselijk besluit voor de goede doelen waarvoor we geld in zouden zamelen. We hopen in juni 2021 een extra mooie dag te kunnen organiseren voor jullie en een nog mooier bedrag op kunnen halen voor het goede doel.Blijf gezond en tot volgend jaar! Met sportieve groet, De Rallycommissie

27 en 28 juni Oldtimerweekend Old Timer Club Dongen

3 juli: Proef Dongen
“Hallo beste fans van Proef Dongen! De situatie rondom het Coronavirus heeft ons ertoe gedwongen om Proef Dongen dit jaar niet te laten doorgaan. Helaas! We zullen het evenement volgend jaar opnieuw gaan organiseren. We weten nu niet wat de situatie is op 3 juli. Maar we weten wel dat de horeca in Dongen op dit moment alle zeilen moet bij zetten èn alle aandacht daarvoor nodig heeft. We zijn superblij met iedereen die gebruik maakt van de bezorgdiensten. We hopen dat we veel mensen snel terugzien in de mooie horecagelegenheden in Dongen of bij de cateraars. We gaan voor een mooi evenement in 2021! Sterkte allemaal in deze moeilijke tijden en blijf gezond! Namens alle deelnemers en het bestuur van Proef Dongen.”

10 tot en met 14 juli: Dongense Kermis

10 tot en met 14 augustus: Zomerspelen
De Zomerspelen gaan dit jaar niet door. In ieder geval niet in de vorm zoals de Dongenaren dat al 59 jaar gewend zijn.. Dat maakt de organiserende Stichting Dongense Jeugdraad bekend. De beslissing die het bestuur vanwege de maatregelen rondom het coronavirus moest nemen is extra zuur omdat dit jaar het 60-jarig jubileum van dit Dongense evenement gevierd zou worden. Dat jubileum is nu uitgesteld tot 2021.

Er wordt nog wel gekeken naar mogelijkheden om Dongen dit jaar toch nog wat Zomerspelengevoel te geven. “De motto’s ‘een feest voor velen’ en ‘alles voor de kinderen’ zijn ook de reden dat wij op zoek gaan naar mogelijkheden om Dongen met alle kinderen toch nog geel te laten kleuren deze zomer. Op dit moment zijn we samen met alle vrijwilligers aan het kijken hoe we dit gaan vormgeven.” aldus Stichting Dongense Jeugdraad. Het is de eerste maal in de rijke geschiedenis van de Zomerspelen dat dit bijzondere evenement geen doorgang kan vinden.

26 september: De Dongense Dorps Quiz
Dit jaar komt er geen zesde editie van De Dongense Dorps Quiz (DDDQ). “Afgelopen januari zijn de voorbereidingen voor de 6e editie van de Dongense DorpsQuiz van start gegaan. Normaliter zou in deze periode de inschrijfdag voor het evenement plaatsvinden, maar ook het DDDQ-bestuur is overvallen door het coronavirus.” meldt het DDDQ bestuur.

3 oktober: Prijsuitreiking DDDQ

Onderwijs en kinderopvang
Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, en de kinderopvang openen op 11 mei hun deuren. Basisscholen in het primair onderwijs halveren de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij ongeveer 50% van de tijd naar school. De andere helft van de tijd volgen zij onderwijs op afstand.
De praktische invulling van dit principe ligt de komende tijd bij de scholen. Zij gaan dit verder uit te werken; daarbij kunnen verschillen tussen scholen ontstaan. Scholen informeren ouders over wat dit voor het onderwijs van hun kinderen precies betekent. Het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd gaat 100% open.

Ouders wordt opgeroepen kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school of opvang te brengen om zo het openbaar vervoer te ontlasten.
Scholen, kinderopvang en gemeenten spannen zich in om noodopvang zoveel mogelijk via reguliere wijze te organiseren; de organisatie van noodopvang (24/7) buiten reguliere tijden wordt nog nader gewerkt. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen voorbereidingen treffen zodat leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf dinsdag 2 juni weer (deels) naar school kunnen.

Sport

 • Alle wedstrijden tot 1 september zijn afgelast. Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden). Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan. Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties individueel de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.
 • Dinsdag Avond Vissers last alle wedstrijden tot juni af. Helaas, hebben we dinsdagavond jl. te horen gekregen dat er niet in groepsverband activiteiten mogen plaats vinden. Ook voor onze vis club heeft dat gevolgen natuurlijk, dus bij deze gaan alle wedstrijden tot 1juni niet door, wij gaan geen risico lopen voor boetes en ook onze gezondheid staat voorop  Ook al vissen we nog zo graag.  Mochten we na 1 Juni weer vissen dan gaan we losse wedstrijdjes vissen en dan geen competitie of misschien een verkorte maar dat bespreken we dan wel weer  Mocht er iets veranderen dan horen jullie dat via de wel bekende media houd die in de gaten.

Kerken

Parochie Dongen en Klein-Dongen-Vaart

In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus scherpt de regering de al eerder getroffen maatregelen verder aan. Voor de parochie houdt het in dat alle publieke liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondagen tot 1 juni worden afgelast.

Openstelling Laurentiuskerk
De kerk is op woensdagmiddag open van 14.00 – 16.00 uur.
En op zondag van 10.30 – 10.45 uur.

Protestantse gemeente Dongen en Rijen

Informatie over de diensten in de Oude Kerk: T/m 31 mei is er geen dienst in de Oude Kerk in Dongen vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Op zondagmorgen om 9.20 uur verzorgt de landelijke PKN op NPO2 een televisiekerkdienst van een half uur, in samenwerking met de EO.

Evangelische gemeente Hoop! Dongen

 • Je hoeft niet bang te zijn, want ik ben bij je.
  Je hoeft geen angst te hebben, want ik ben jouw God.
  Ik zal je helpen, ik zal je sterk maken.
  Met mijn hulp zul je de vijanden overwinnen.
  Jesaja 41:10

Let op! I.v.m. de ontwikkelingen rondom het coronavirus moeten we helaas voorzorgsmaatregelen nemen om verdere verspreiding tegen te gaan. Om die reden zullen er tot 1 juni geen samenkomsten zijn.

Evenementen
Alle bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 september verboden. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering. Kerken en ook moskeeën zijn verder gesloten.

Winkels
Winkels (en het openbaar vervoer) moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld middels een deurbeleid.

Kappers, schoonheidsspecialisten en andere personen in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging mogen vooralsnog tot en met 20 mei hun vak niet uitoefenen. Voor fysiotherapeuten geldt dat zij zoveel mogelijk moeten werken middels beeldbellen.

Horeca
Alle eet- en drinkgelegenheden zijn tenminste tot  20 mei gesloten. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Ook bij coffeeshops kan afgehaald worden. Voor casino’s gelden dezelfde regels als voor eet- en drinkgelegenheden. Zij moeten gesloten zijn.

Sport- en fitnessclubs, sauna’s en seksclubs zijn tot en met 6 april gesloten en mogelijk langer.

Stichting Welzijn Ouderen Dongen 
Bij SWOD komen we met veel senioren in contact, wat tevens een kwetsbare groep is. We vinden het heel belangrijk om deze groep te blijven bedienen, maar tegelijkertijd zijn we ons bewust van mogelijke risico’s.

SWOD biedt  diverse één op één diensten aan. Deze dienstverlening gaat door, echter vragen we de vrijwilligers en deelnemers de RIVM richtlijnen te volgen. Vermijd zoveel mogelijk sociale contacten in geval van gezondheidsklachten en was uw handen regelmatig, hoest in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes eenmalig.

 • Maaltijddienst; maaltijden worden bezorgd. Bij gezondheidsklachten maaltijdgebruiker echter bij de deur afgegeven.
 • Belasting invullen; Mogelijk wordt de afspraak op een later moment ingepland. Overleg hiervoor met uw adviseur.
 • Huisbezoeken voor bijvoorbeeld Wijzer Grijzer Map of Alarmering; Indien mogelijk wordt een afspraak op een later moment ingepland. Indien dit niet mogelijk is, verzoeken wij u de richtlijnen van het RIVM te volgen.
 • AutoMaatje; deze dienst gaat door. We vragen u zelf te beoordelen of ritten nodig zijn, danwel verzet kunnen worden.

Het kantoor van SWOD blijft tijdens de reguliere openingstijden bereikbaar. We vragen u in deze periode zoveel mogelijk telefonisch of per mail contact op te nemen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0162-375296 en per mail op [email protected] en [email protected]

Jouw evenement?
Dit artikel wordt aangevuld. Organiseer jij een evenement dat wordt uitgesteld of afgelast? Stuur ons een bericht op [email protected] zodat we deze lijst verder kunnen aanvullen.

 

Reacties