Tetstoernooi Dongen, samen stoepranden

Foto: Flickr

Negen Dongenaren, waaronder Erik Broeders en Max van Riel, hebben het plan geopperd om in het kader van buiten spelen en samen bewegen op 17 mei weer te gaan ‘randje tetsen’ oftewel stoepranden.

,Je staat aan de ene kant van de straat en jouw tegenstander aan de ander kant. Je probeer dan de bal tegen de stoeprand van jouw tegenstander te gooien. Lukt dat, dan heb je een punt gescoord,” legt Erik Broeders uit. ,,Een straatspelletje uit grootmoeders tijd, toen er nog weinig verkeer was.” ’s Morgens begint het voor de jeugd tot en met 12 jaar en ’s middags voor de koters vanaf 13 jaar tot en met volwassenen tot 108 plus.

Hoe is dit idee ontstaan?
Onder de naam pijpgenootschap ‘De Taverne’ probeert dit gezelschap, zij hebben allemaal iets met leut of kunst te maken, de kunst en amusement van het pijproken in stand te houden. ,,Dit bourgondisch samenzijn brengt nu eenmaal lachwekkende en onbezonnen ideeën naar boven.” De wedstrijddag moet nog verder uitgewerkt worden. Inschrijven kost 5 euro per team van twee personen tot 12 jaar, ouderen betalen 10 euro.

Per team speelt een persoon de wedstrijd, de ander houdt de stand en de tijd in de gaten. Een wedstrijd duurt maximaal 8 minuten. ,,Als de onkosten zijn afgetrokken kunnen we het restant schenken aan de sinterklaasintocht in Dongen,” besluit Broeders die met zijn gezelschap halverwege april met uitgebreide informatie naar buiten komt. Er zijn zelfs officiële spelregels deze dag. De straten rondom café zaal De Viersprong zijn het wedstrijdterrein.

Reacties