Pieter Jouke 14 maart in De Cammeleur

Foto:

In zijn voorstelling Gloeiende Plaat neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Voordat ‘ie ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die (wereld) eerst begrijpen.

Je mag je ook verbazen over wat er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer. Nooit heeft hij slechts één gedachte tegelijk. Tijdens het rennen van marathons, het beoefenen van de krijgskunst Krav Maga, het schrijven van boeken, columns en voorstellingen; altijd zijn er die gedachtespinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in dat overkokende brein. Ze zijn niet meer tegen te houden, ze knallen eruit in deze voorstelling. Alsof er nog een horde Pieter Joukes rondrent in zijn hoofd.

In “Gloeiende Plaat” spuit alles eruit. Pieter Jouke kan een aardig potje rennen, maar zijn hoofd slaat nog hollender op hol. Dat weten we van “De Staat van Verwarring”. Van “Padoem Patsss”, de “Humormarathon” en “Zondag met Lubach”. En dat weten we nu ook van “Gloeiende Plaat”. Wat een wereld!
Rencensie Carbaret.nl:

‘Interessante botsing van stijlen. Jouke verstaat de kunst om met taal het publiek op het verkeerde been te zetten. Een tip voor de cabaretliefhebbers; Pak in ieder geval wel de kans om te gaan kijken’.

Zin in een cabaretprogramma vol met woordspelingen en maffe gedachtes? Bestel nu je kaarten á € 17,00 uur via www.decammeleur.nl Zaterdag 14 maart Aanvang 20.15 uur

Reacties