Nicole Kimenai Nederlands Dressuur Kampioen in de klasse D/E L2

Foto:

Het is Nicole Kimenai van PSV De Edele Hoefjes weer gelukt om met haar pony Tongerenhof Cullinan een kampioenstitel binnen te halen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Dit binnen één jaar tijd!

In de klasse D/E L2 reed Nicole Kimenai met haar 4,5 jarige pony Tongerenhof Cullinan een hele mooie proef die werd beloond met een score van ruim 74% waarmee ze een grote voorsprong pakte op de rest van het deelnemersveld.

Nicole had ook nog twee andere startbewijzen voor het NK. Met haar paard Kingstar heeft ze voor het eerst deelgenomen aan het NK. Nicole vertelt dat ze een fijn heeft gereden maar helaas geen titel in deze klasse. Met haar pony Big Taylor heeft ze heel fijn gereden tijdens het NK in de klasse DE/M2. Helaas geen overwinning maar wel een mooie vierde plaats.
Om al deze mooie prestaties nog een mooi kers op de taart te geven, heeft Nicole ook nog in de finale deelgenomen met haar team met Team Uphill aan de Tobroco Team Challenge. Tien teams kwamen aan start. Elk team bestond uit 4 ruiters waarvan de beste drie resultaten tellen. Hierbij werd er beoordeeld door twee Grand Prix jury’s. Ook hier ging de overwinning naar Nicole Kimenai en haar team. Kortom Nicole geeft overal haar visitekaartje af.

Ook Janneke Bleeker nam met haar pony Chabalito B deel aan de Nederlandse Kampioenschappen. Janneke heeft haar carnavalsvakantie gebruikt voor hard trainen met haar pony om zo goed mogelijk met Chabalito B te presteren en zichzelf te meten aan de beste van Nederland. Tijdens het kampioenschap was er weinig spanning te vinden bij Chabalito of bij Janneke. Ze zetten samen een mooie proef neer zonder grote fouten. Het werd beloond met een knappe 66.17% en een mooie 6e plaats. Blij en trots, als zesde van Nederland, ging Janneke weer naar huis om volgend seizoen in een klasse hoger weer te strijden m de Nederlandse titel.

De volgende uitdaging met haar andere pony Haston be Happy staat ook al op de planning want daarmee mag ze op 14 maart een kür op muziek rijden tijdens the Dutch Masters (Indoor Brabant) in Den Bosch. En zo is dus ook Janneke een talentvolle amazone!

Reacties