HLB Van Daal Adviseurs & Accountants neemt HRM-dienstverlener HRM101 BV over

Foto:

Na al enige tijd intensief te hebben samengewerkt zijn onlangs alle formaliteiten afgerond rondom de overname van HRM101 BV door HLB Van Daal Adviseurs & Accountants. “Deze stap is helemaal in lijn met onze strategie om dé full service dienstverlener van Zuid-Nederland te worden”, aldus Pascal Kosters, Bestuurder van HLB Van Daal. Met de kennis en kunde van HRM101 aan boord, heeft HLB Van Daal het reeds bestaande dienstenpallet van salarisadministratie en HRM-advies verreikt en aangevuld, waardoor zij in de volle breedte ook bij personele vraagstukken kan ondersteunen en adviseren.

HRM101 gaat als zelfstandig bedrijf onder de vlag van HLB Van Daal opereren. Gijs van Zon is de oprichter van HRM101 (dat sinds 2016 bestaat) en is medeaandeelhouder en Algemeen Directeur in de nieuwe situatie. Van Zon: “Momenteel ondersteunen we met 22 gedreven Salarisadministrateurs en HRM Adviseurs ondernemende werkgevers in met name het MKB bij alle personele vraagstukken waar zij mee te maken hebben. Dit varieert van het verzorgen van de personeels- en salarisadministratie tot de ontwikkeling en groei van personeel.”

Een efficiënte samenwerking
De professionals van HRM101 zijn verspreid over de verschillende kantoren van HLB Van Daal. Van Zon: “De salarisadministrateurs zitten grotendeels samen in Waalwijk, dat is voor de efficiënte verwerking en afstemming onderling wel zo handig. De HRM Adviseurs hebben als standplaats Valkenburg, Gemert, Schijndel, Dongen en Waalwijk. Daardoor zitten we zo dicht als mogelijk bij de klant en verstaan we ook de taal van de ondernemende werkgevers die we lokaal bedienen.” De kennis en kunde van de eigen adviseurs van HRM101 wordt daar waar nodig aangevuld door de specialistische partners van HRM101, bijvoorbeeld op de vakgebieden pensioen, arbobeleid en verzuim.

Pascal Kosters: “We bemerkten de laatste jaren een toenemende vraag vanuit onze klanten naar advisering bij HRM-vraagstukken, denk aan hulp bij het opzetten van een functiegebouw of het uitvoeren van assessments, maar ook aan het opzetten van een personeelshandboek en ondersteuning bij werving & selectie en coaching van personeel. Gijs heeft het afgelopen jaar flink gebouwd met het team en inmiddels zijn we goed vertegenwoordigd op alle kantoren om deze vraag naar HRM-advisering te kunnen beantwoorden.”

Mee in de snelle digitalisering
HRM101 werkt met de beste standaarden, de nieuwste toepassingen en meest up-to-date inzichten op gebied van HRM. Van Zon: “Er was al een mooie basis neergezet door HLB Van Daal. We hebben op deze fundamenten voortgebouwd en kunnen nu voldoen aan de vraag in de markt. Deze gaat ook in ons vakgebied gepaard met de snelle digitalisering. Veel HRM-vraagstukken worden opgelost en HR-processen worden ondersteund met behulp van online applicaties en tools, denk aan assessments, personeelsadministratie, maar ook werving & selectie, competentiemanagement en de gesprekscyclus. We zorgen ervoor dat we onze klanten op een moderne, efficiënte, maar betaalbare wijze kunnen ondersteunen en adviseren.” Voor de adviseurs van HRM101 is het richting klanten prettig dat zij in de nieuwe samenwerking met HLB Van Daal kunnen terugvallen op fiscale en juridische specialisten die het bedrijf al in huis heeft. “HRM-vraagstukken overlappen vaak met deze vakgebieden en het is voor onze klanten ideaal dat we alle specialisten onder één dak hebben. Zo kunnen we ze optimaal bedienen, ongeacht het vraagstuk dat ze hebben”, aldus van Zon.

Over HLB Van Daal
HLB Van Daal biedt het beste van twee werelden: de prettige kleinschaligheid van een regionaal/lokaal accountantskantoor én de slagvaardigheid en brede expertise van een (inter)nationale organisatie. HLB Van Daal heeftnegen kantoren in Brabant, Limburg en Amsterdam en maakt deel uit van een landelijk netwerk, dat naast HLB Van Daal nog vier zelfstandig opererende HLB-kantoren telt en van het internationale HLB-netwerk dat in meer dan 150 landen actief is. Dat zorgt ervoor dat HLB Van Daal alle disciplines en specialistische kennis in huis heeft. Van accountants tot juristen en HR-specialisten. Kijk voor meer informatie op www.hlb-van-daal.nl.

Over HRM101
HRM101 ondersteunt en adviseert, voortaan onder de vlag van HLB Van Daal, ondernemende werkgevers bij het in dienst hebben van personeel met als doel: optimale inzet van werknemers, voldoen aan wet- en regelgeving en beheersing van personele kosten. Kijk voor meer informatie op www.hrm101.nl.

Reacties