Parkeerterrein Albert Heijn twee weken afgesloten

Foto: Bart van Kerkhof

Het centrum van Dongen krijgt een flinke opknapbeurt. Na de Hoge Ham en het Looiersplein is er afgelopen jaar gewerkt aan een nieuwe inrichting van het Wilhelminaplein, Park Vredeoord, de Nieuwstraat en het Looiershof. Ook in 2020 zijn er nog werkzaamheden in dit gebied.

De nieuwe gele asfaltpaden in het park en omgeving zijn recent voorzien van LED-lampjes. Overdag laden ze op en ’s avonds zorgen ze voor een verlichte route naar De Cammeleur en de parkeerplaatsen.

Beplanting
Rondom het Wilhelminaplein is beplanting aangebracht. Deze week worden de laatste groenvakken rond het plein gevuld. Hierbij wordt speciale, met voedingstoffen verbeterde grond gebruikt.

Parkeren en bomen
Na Carnaval wordt het parkeerterrein voor de Albert Heijn voor ongeveer twee weken afgesloten. De bomen krijgen hier een nieuwe plek in speciale boomvakken. Daar kunnen ze de komende decennia goed verder leven. Na Pasen beginnen de werkzaamheden in de straten naast de Albert Heijn. Onder andere via deze straten wordt het rioolstelsel met infiltratiebuizen in het Looiershof verbonden met de riolering in de Tramstraat. Vervolgens wordt ook hier nieuwe bestrating aangelegd. Na Koningsdag wordt het parkeerterrein verder ingericht. Ook hier wordt de opvang van regenwater van de riolering afgekoppeld en nieuwe bestrating aangebracht.

Beschikbare parkeerplaatsen
Voor de klanten van Albert Heijn en de overige winkels op het Looiersplein zijn overigens een groot aantal parkeerplaatsen beschikbaar op het Wilhelminaplein of op het al opgeknapte deel naast het appartmentencomplex ‘Hoge Heijninge’.

Informatie
Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg het project via WhatsApp. Voeg telefoonnummer 06 – 21817973 toe en meld je aan om updates te ontvangen en vragen te stellen.

Reacties