Peeënrijk is weer Dongen

Vanaf vandaag is het Peeënrijk weer een jaar lang gewoon Dongen. Carnaval 2020 was er een om niet snel te vergeten. De storm van de afgelopen dagen drukte haar stempel op de organisatie van diverse evenementen. Gelukkig kon de Grote Optocht uiteindelijk dinsdagmiddag verreden worden.

Doordat de Lampkesoptocht niet doorging werd een oude klassieker uit de vergetelheid gehaald, nl.  de rouwstoet met Manneke Pee naar het Wilhelminaplein. Met deze verbranding en de slotpolonaise in de Cammeleur werd het 62e carnavalsjaar van Stichting de Peeënstekers dinsdagavond afgesloten.

Burgemeester Marina Starmans nam de sleutel terug in ontvangst uit handen van Prins Andreo LX. Met deze symbolische overhandiging was het definitief gedaan met het carnavals-seizoen 2019-2020 in het ‘schoon en onvolprezen Peeënrijk’. Op 20 maart volgt nog een toetje in de vorm van de uitgestelde Lampkesoptocht. Daarna zullen de carnavalsvierders moeten wachten tot november van dit jaar wanneer het volgende carnavalsseizoen van start gaat.

Bekijk de foto’s van de crematiestoet, de crematie en de afsluiting in de Cammeleur in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties