Grote optocht gaat definitief door op dinsdagmiddag

Foto:

Goed nieuws van Stichting De Peeënstekers: er is besloten dat de grote optocht definitief dinsdagmiddag door de straten van het peeënrijk zal rijden.  Dinsdagavond om 20.00 uur is de prijsuiteiking in de Cammeleur. De lampkesoptocht komt te vervallen.

De kinderoptocht vindt maandagmiddag vanaf 14.00 uur in alternatieve vorm plaats in de Cammeleur

Het bericht van Stichting De Peeënstekers:

Wij zijn verheugd om jullie mee te kunnen delen dat we morgen, dinsdag 25 februari 2020, de grote optocht gaan rijden in ons schôn en onvolprezen peeënrijk. We willen jullie er wel op attenderen dat het nog wel winderig is. Dus houd daar rekening mee!

Dit heeft wel als consequentie dat de Lampkesoptocht op dinsdagavond 25 februari 2020 niet zal plaatsvinden. De wagenbouwers hebben maanden lang gewerkt aan prachtige creaties en we willen alle deelnemers de kans bieden om deel te nemen aan de grote optocht.

De optocht start om 13:30 uur bij de rotonde van de Deken Batenburgstraat en gaat vervolgens via de St. Josephstraat, Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Prins Dreeke dun 45ste en Prinses Kirsten zullen met de gehele jeugdhofhouding defilé afnemen bij de rotonde aan de Deken Batenburgstraat. Prins Andreo LX en zijn gevolg nemen het defilé af bij Koepelkerk en zullen vervolgens achter de optocht aansluiten met de Prinsenwagen.

De prijsuitreiking vindt om 20 uur plaats in de Cammeleur. Na de prijsuitreiking gaan we op de ouderwetse manier met manneke Pee op de schouders in een crematiestoet naar het Wilhelminaplein. Daar vindt de Peeverbranding plaats. Waarna we in de Cammeleur met de slotpolonaise zullen afsluiten.

Reacties

Cookieinstellingen