John van Gils Pee van ut Jaor 2020

Foto: Ad Vonk

In de Gouden Leeuw is vrijdagavond de nieuwe Pee van ’t Jaor bekend gemaakt door Prins Andreo LX. Dit gebeurde tijdens de Lintjesregen. Dit jaar valt deze eretitel te beurt aan John van Gils

John is al vele jaren actief bij diverse activiteiten van ‘de Peeënstekers’. Prins Andreo LX maakte de Pee van het jaar alsvolgt bekend. :

Pee van ut Jaor 2020

Er was eens een prins die, heel lang geleden, besloot om elk jaar een bijzondere Pee in het zonnetje te zetten. Een pee die bijzondere verdiensten heeft voor het carnaval in ’t mooie Peeënrijk. Later hebben al deze bijzondere Peeën zich verenigd in ’t Aauw Loof waar iedere Pee van het jaor automatisch erelid van wordt en een bijpassende, maar ook unieke polo krijgt. En de prins vond dat bij deze eretitel een mooi beeldje hoorde.

De pee van het jaar 2020 is een man. Heel lang geleden werd hij al lid van een vereniging, één van de oudste verenigingen van ons schoon en onvolprezen Peeënrijk. Hij is een echte verenigingsman, een man waar je een voorbeeld aan kunt nemen. Al jaren is hij een actief wagenbouwer. In zijn wat jongere jaren was hij echt de kartrekker van zijn clubke, uren en uren werkte hij voor die prachtige wagen. Niks was hem te gek. Daarnaast is hij ook jaren voorzitter geweest van zijn C.V. Inmiddels doet hij het wel iets rustiger aan en maakt hij plaats voor de jongere generatie. Hij blijft zijn clubke natuurlijk wel trouw en nog altijd is hij te vinden op hun bouwplek. Daar werkt hij in alle rust aan zijn onderdeel van de wagen en kijkt lachend toe hoe de jeugd de meest prachtige vormen in elkaar zetten.

Ook helpt hij Stichting de “Peeënstekers” al jaren. Als het iets met versieren van doen heeft, dan is hij regelmatig van de partij. Hij heeft aan zo’n beetje alle evenementen meegedaan. Gezongen op het Grand gala du Pee, meegelopen met de Straotparade en natuurlijk alle optochten.

Het is tijd om zijn clubke bekend te maken. Want al is zijn hart natuurlijk een beetje groen en oranje, zijn hart is vooral geel en groen. Hij is lid van de Vaortse Kloekers en dat zal hij z’n hele leven blijven, zo vermoed ik.

Het is mij daarom een eer om hem aan te kondigen als Pee van het jaor 2020:

John van Gils!!

Reacties