Openbaar ministerie staakt onderzoek naar brand bij TUF

Foto:

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar de brand bij TUF Recycling stopgezet. Er is geen bewijs voor brandstichting gevonden. Wel wordt de directie van TUF vervolgd voor overtredingen van de (milieu)regels in de vergunning en frauduleus gedrag.

Dat deelde burgemeester Starmans de gemeenteraad gisteren mee. In oktober 2018 stond TUF Recycling in lichterlaaie. Het bedrijf lag toen al geruime tijd in de clinch met de gemeente omdat ze stelselmatig de regels van de vergunning overtrad.

Door: Bernadette Klerx

De burgemeester wist ook te vertellen dat de gemeente Amsterdam inmiddels een vergunning heeft verleend aan GBN Artificial Grass Recycling BV (GBN-AGR), een alliantie van bedrijven die zich bezighouden met kunstgrasverwerking. GBN bouwt nu een fabriek in het Westelijk Havengebied van Amsterdam die het mogelijk maakt om grote hoeveelheden kunstgrasmatten op te slaan en te recyclen. Het is tot nu toe de enige fabriek in Nederland die dit kan en hij zal nog voor de zomervakantie in bedrijf gaan.

Daarnaast is bij de gemeente ook nog steeds ASIR in beeld , een dochteronderneming van het Estse bedrijf ASIE. ASIR is een mogelijke kandidaat om de problemen bij TUF op te lossen en eventueel een recycle- mogelijkheid in het pand aan de Vierbundersweg te beginnen. ASIR heeft inmiddels al meer dan 10.000 ton infill van het terrein afgevoerd. Het wachten is nu op een definitief Plan van Aanpak.
De gemeente Dongen heeft verder de steun van de provincie gekregen. Dongen en de provincie gaan hand in hands optrekken richting Ministerie om voor Dongen tot de best mogelijke oplossing te komen en dat betekent dat de financiële gevolgen voor de gemeente zo minimaal mogelijk moeten zijn.

Reacties