Wereldberoemd door The Beatles

Foto:

Woensdag 26 februari vertoont Cinemaclub Dongen de film “Yesterday” in het theater De Volckaert.

Stel, je bent een nietszeggende straatmuzikant die op enig moment zomaar het nummer Yesterday van The Beatles speelt en alle luisteraars tot tranen toe beroerd. Sinds wanneer schrijft hij zulke mooie liedjes? Wat blijkt; de hele wereld is de liedjes van The Beatles vergeten, behalve de zanger. Wat doe je dan? Juist, je gaat aan de haal met het werk van John, Paul, George en Ringo en wordt een megaster. Dat is wat Jack Malik (Himesh Patel) overkomt in de film Yesterday. Al gauw blijkt dat het materiaal van de Fab Four ook anno 2020 de hoofden op hol brengt. Voor Jack het weet, zit hij met Ed Sheeran (in een geinige bijrol als zichzelf) te jammen, schuift hij aan bij James Corden en hijgen inhalige producers in zijn nek. Alles gaat voor de wind, totdat Jack zich toch wat bezwaard begint te voelen onder het curieuze plagiaat dat hij pleegt. En dan is Ellie er ook nog, die misschien toch wel meer dan een jeugdvriendin is.

Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill, Four Weddings and a Funeral) is verantwoordelijk voor het scenario en dat staat garant voor een bijzondere hilarische film. Hoofdrolspeler Himesh Patel is bovendien bijzonder innemend en een verdienstelijk zanger. Want zodra hij begint te zingen, word je er weer aan herinnerd hoe tijdloos en ongeëvenaard die liedjes zijn; een ode aan één van de beste popgroepen aller tijden.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00. Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Reacties