Optochten Peeënrijk Carnaval 2020

Foto: Hans Driesen

Ook dit jaar trekken er met Carnaval weer drie optochten door ons schôn en onvolprezen Peeënrijk. De Grote Optocht en Lampkesoptocht staan in het teken van het Carnavalsmotto “We gaon dun boer op”. Het thema voor de Kinderoptocht is “Dreke gaot dun boer op”.

Intocht
Zaterdag 22 februari is de dag van de Intocht. Om 14.00 uur bij het gemeentehuis wordt de Peeënvlag gehesen en er vindt de onthulling van manneke Pee plaats onder het luid gezang van het Peeënlied. Daarna gaat de stoet voor de kranslegging naar de beeldengroep bij de Cammeleur/ Winkk!. In “De Boerefistschuur” vindt tijdens de buitengewone raodsvergadering in besloten Carnavals sfeer de sleuteloverdracht plaats.

 

Grote Optocht
Zondag 23 februari is de dag van de Grote Optocht. Wagens, groepen en individuelen (1 of 2 perso(o)n(en)) trekken aan het publiek voorbij en laten hun prachtige creaties zien. Het wordt voor zowel de deelnemers als voor het publiek weer geweldig genieten! Deelname aan de optocht staat open voor alle inwoners van Dongen. De stoet met prachtige creaties start om 13:30 uur en is te volgen via http://dongen.waorisdunoptocht.nu. De route van de optocht is ongewijzigd gebleven.

De optocht start om 13:30u bij de rotonde van de Deken Batenburgstraat en gaat vervolgens via de St. Josephstraat, Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Prins Dreeke dun 45ste en Prinses Kirsten zullen met de gehele jeugdhofhouding defilé afnemen bij de rotonde aan de Deken Batenburgstraat. Prins Andreo LX en zijn gevolg nemen het defilé af bij Koepelkerk en zullen vervolgens achter de optocht aansluiten met de Prinsenwagen. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats in “De Boerefistschuur” (de Cammeleur).

De grote wagens zijn op de maandagmorgen om 11 uur te bezichtigen op het Wilhelminaplein tijdens de Waogetjesklekmerrege.

Kinderoptocht
Maandag 24 februari start de Kinderoptocht om 13:30u vanaf het Wilhelminaplein. De toekomst van de Grote Optocht toont hun creaties en kunsten aan het publiek. Het wordt weer een prachtige en bont gekleurde stoet door het centrum van ons Peeënrijk. Maak jij iets leuks voor de optocht op school, dan kun je daarmee natuurlijk ook meedoen aan de kinderoptocht op maandag. Deelname is mogelijk voor alle kinderen uit Dongen t/m 12 jaar.

De route trekt vanaf het Wilhelminaplein, via de Tramstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Hoge Ham en de Dr. Willem Dreeslaan terug naar het Wilhelminaplein. Na afloop van de Kinderoptocht zal Prins Dreke dun 45ste samen met zijn Prinses Kirsten alle prijswinnaars bekend maken in ‘’de Boerefistschuur” (de Cammeleur).

Lampkesoptocht
Dinsdagavond 25 februari is het weer volop spektakel in het Peeënrijk tijdens de Lampkesoptocht. De straatverlichting wordt gedoofd en de deelnemers aan de optochten voegen met verlichting een extra dimensie toe aan hun prachtige creaties. Ook dit jaar zal een prachtig verlichte stoet weer voorbijtrekken aan het massaal toegestroomde publiek uit ons Peeënrijk en ver daarbuiten.

De lampkesoptocht start om 20:00u in de St. Josephstraat ter hoogte van de torenspits en trekt door de Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Parkeergelegenheid kunt u vinden op de parkeerplaatsen van de Jumbo en voetbalvereniging Dongen aan de Mgr. Schaepmanlaan of bij verpleeghuis De Volckaert aan de Dongepark 1

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen