Cultureel erfgoed op 11e Brabantse Sleuteldragersborrel

Foto: Provincie Noord-Brabant

Ruim 100 carnavalsprinsen kwamen 11 februari met hun gevolg samen in het provinciehuis tijdens de jaarlijkse Sleuteldragersborrel. De jaarlijkse Sleuteldragersborrel is de ontvangst van alle Hoogheden die carnavalsrijken vertegenwoordigen die aangesloten zijn bij de Brabantse Carnavalsfederatie. Het was dit jaar de 11e editie.

Cultureel erfgoed
Zo’n 100 prinsen en hun gevolg waren in het provinciehuis aanwezig voor een bijeenkomst waar het carnavalsplezier van afsprong. Maar er was ook een serieuze boodschap: Prins Mienus XIV van Kaaiendonk (Oosterhout) wil dat carnaval op de Internationale Immaterieel Erfgoedlijst van Unesco komt te staan. Hiervoor nam hij het initiatief voor een petitie en liet deze als eerste tekenen door commissaris Wim van de Donk.

“Carnaval maakt al eeuwen deel uit van onze cultuur. Dankzij de diversiteit van dit feest voelt vrijwel iedereen zich vrolijk en gelukkig. Door deze diversiteit vast te leggen en breed uit te dragen, voelen meer Nederlanders zich welkom om van carnaval te genieten”, aldus prins Mienus XIV bij Omroep Brabant. “Daarom moet carnaval door Unesco worden aangemerkt als immaterieel cultureel erfgoed.”

Reacties