Casade wil vier woongebouwen en twaalf seniorenwoningen slopen en vervangen door nieuwbouw

Foto: Google Streetview

Wooncorporatie Casade heef het voornemen vier flats en twaalf seniorenwoningen in de wijk West I in Dongen te slopen. Op dezelfde locatie moet dan nieuwbouw komen. Het gaat om de woongebouwen aan de Dunantstraat (huisnummers 62 t/m 96 en 110 t/m 144), Schweitzerstraat en Pasteurstraat. Uit onderzoek blijkt dat de appartementen te veel technische beperkingen hebben om deze aan te kunnen passen aan de wensen en eisen van deze tijd. De huurders van de 72 appartementen en de seniorenwoningen zijn inmiddels geïnformeerd.

Onderzoek
Casade heeft de afgelopen jaren de toekomst van de flats uitgebreid onderzocht en de mogelijkheden tot woningverbetering bekeken. Uit het onderzoek blijkt dat de woningen te veel technische beperkingen hebben om deze aan te kunnen passen aan de wensen en eisen van nu en de toekomst. Daarom heeft Casade het voornemen de gebouwen te slopen en te vervangen door nieuwbouw.

Seniorenwoningen
In de directe omgeving van de bovengenoemde woongebouwen liggen 12 seniorenwoningen aan de Schweitzerstraat en Planetenstraat. Deze worden meegenomen in de planontwikkeling. Dit betekent dat Casade ook het voornemen tot sloop van deze woningen heeft.

Nog geen concrete nieuwbouwplannen
Robert van Mersbergen, herstructureringsconsulent van Casade: “Het duurt nog wel even voordat we gaan slopen. Toch vinden we het belangrijk om de sloop nu al bij bewoners aan te kondigen; zij hebben er recht op om dit bericht zo snel mogelijk van ons te horen. Dat we de sloop zo vroeg aankondigen, betekent overigens niet dat we al concrete nieuwbouwplannen hebben. We kunnen dus nog niet vertellen wat we precies gaan bouwen.”

Persoonlijk
De huurders van de 72 appartementen en 12 seniorenwoningen zijn gisteren persoonlijk geïnformeerd en kunnen binnenkort voor hun vragen bij Casade terecht in ontmoetingsruimte Europlus. In de komende periode gaan medewerkers van Casade bij hen op huisbezoek om in een persoonlijk gesprek te bespreken wat dit voornemen betekent, welke persoonlijke vragen er spelen en te inventariseren wat toekomstige woonwensen zijn.

Reacties