Tweetalig Onderwijs voor wereldburgers in spe

Foto:

In aanloop naar de Open Dag op het Cambreur College op woensdag 12 februari lichten we de afdelingen een voor een uit. Deze keer nemen we een kijkje bij het Tweetalig Onderwijs.

Vind je leren eigenlijk best leuk? Ben je bereid om wat extra’s te doen? Lijkt het je een uitdaging om in het Engels les te krijgen en zelf Engels te leren spreken en schrijven als een echte Brit? Ben je nieuwsgierig genoeg om met ons mee op reis te gaan naar York, Londen, Italië of Dublin? Geef je dan op voor de tweetalige opleiding. Zowel havo- als vwo-leerlingen zijn van harte welkom. En weet je het nog niet zeker, schrijf je dan tijdens de open dag in voor de kennismakingslesjes in februari/maart. Just do it!

Waardevolle internationale stage
In klas 5 koos Burak met vriend Bas voor een stage in Turkije. Zij willen rechten gaan studeren en volgden daar een Turkse advocaat. Het heeft Burak als persoon veel gebracht: voorbereiding op zijn studie- en beroepskeuze, maar ook initiatief durven nemen, uit je eigen comfortzone komen, je weg vinden in een ander land en in een andere taal.

Uitwisseling met Tsjechië
Bij de uitwisseling met een Tsjechische school is er een programma met klasgenoten en verblijf je een week in een gastgezin. Zo krijg je een goed beeld van de gebruiken in dat gezin en leer je je daaraan aanpassen. Toen zijn partner een week bij hém verbleef, voelde Burak de verantwoordelijkheid om alles voor zijn gast goed te regelen.

Zelf op de planken
Na een jaartje Engels stond Burak als Romeo op het toneel voor een zaal vol ouders, grootouders en medeleerlingen. Ook hij heeft zijn Julia achter een groot rood hart ‘gezoend’. Je leert geconcentreerd te blijven, je zenuwen de baas te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen.

OPEN DAG 12 FEBRUARI 2020 16.00 – 20.00 uur
Gebouw A: Mgr. Schaepmanlaan 13
Gebouw B: Mgr. Schaepmanlaan 2
Gebouw C: Bolkensteeg 9

Je bent welkom!!

Reacties