Cambreur College en VV Dongen gaan samenwerken

Foto:

In het Sportakkoord (een initiatief van NOC/NSF), dat nu uitgewerkt wordt binnen de gemeente Dongen door vele sportverenigingen en andere maatschappelijke instellingen, waaronder scholen, wordt gezocht naar onderlinge samenwerking. Zo heeft VV Dongen via dit initiatief nu een samenwerking met het Cambreur College voor het op kleine schaal gebruiken van elkaars accommodaties. De school kan gymlessen geven op het kunstgrasveld en de voetbalclub kan voor de jongste jeugd een gymzaal in de winter gebruiken om te trainen.

Door: Piet Scheepers

Hierboven lees je de summiere overeenkomst die een tijdje geleden is afgesloten tussen René Hermans, deelschooldirecteur van het Cambreur College, en Aad Stanco, voorzitter jeugdzaken en bestuurslid VV Dongen. Eigenlijk is dit geen nieuwtje meer. Je ziet steeds meer dat Betaalde Voetbal Organisaties (BVO ‘s), maar ook amateurverenigingen, gaan samenwerken met mbo- en hbo-opleidingen. Denk dan bijvoorbeeld Fontys, Avans Hogescholen en de ROC ’s. ,,In het gesprek met Aad Stanco kwam onze nieuwbouw naar voren. Wij benutten maar een uiterst klein deel van ons sportveld voor het nieuwe schoolgebouw, maar we hebben wel een gymzaal minder dan we gewend waren. Dus kwam deze overeenkomst ons zeer goed uit. VV Dongen is (bijna) onze buurman. In de zomer kan onze school gebruik maken van de accommodatie van VV Dongen. In de winter kunnen de teams in onze sporthal trainen. Leerlingen kunnen mogelijk ook bij de VV Dongen een stage gaan lopen,” vat Rene Hermans in het kort samen.

Cambreur College heeft heel veel te bieden.
Als begin 2021 het nieuwe schoolgebouw klaar is, staat daar een middelbare school die alle facetten van het vervolgonderwijs te bieden heeft. ,,Zo is er binnen het vmbo-profiel Sport en Bewegen een samenwerking met het primair onderwijs. Onze leerlingen begeleiden de basisschoolleerlingen. Twee jaar geleden zijn wij met Fontys Hogescholen, afdeling Sport en Bewegen, overeengekomen dat leerlingen van onze school drempelloos kunnen instromen. Dat wil zeggen dat onze leerlingen geen toelatingsexamens hoeven te doen. Zij voldoen aan de toelatingseisen van het Fontys als zij bij ons zijn geslaagd.” Daarnaast is er ook de specifieke mavo-afdeling met doorstroommogelijkheden naar de havo-afdeling of het mbo. Maar ook het havo en het vwo heeft een prima status in het Dongens vervolgonderwijs. De school staat bekend door het tweetalige onderwijs dat al vele jaren wordt gegeven op diverse afdelingen. Naast de nieuwbouw gaat de school ook over op een nieuwe huisstijl. ,,Je gaat dat straks allemaal terugzien in de logo ’s en alles wat met huisstijl te maken heeft.”

Veilige School & Veilige Honken
Rene Hermans is trots op het komende nieuwe schoolgebouw aan Mgr. Schaepmanlaan in Dongen, de buurman van VV Dongen. ,,Er komen al kinderen uit de wijk Reeshof naar onze school fietsen. Veiligheid staat bij het Cambreur College hoog in het vaandel. Daarvoor hebben wij bijvoorbeeld langs de fietsroutes afspraken met bewoners gemaakt. Als onze leerlingen met een kapotte fiets staan of zich niet lekker voelen, mogen zij bij deze Veilige Honken aanbellen en wordt alles geregeld.”

 

Reacties