Leerkrachten J.J. Anspachschool staken voor het ‘recht op onderwijs van vandaag en morgen!’

Foto:

Het lerarentekort los je niet op met enkel een loonsverhoging daar is meer voor nodig!  Het personeel van de J.J. Anspachschool kiest er daarom voor om op 30 en 31 januari mee te doen met de algemene onderwijsstaking.

Ons onderwijzend en ondersteunend personeel werkt iedere dag met passie, kennis en kunde aan het onderwijs van onze kinderen. Dat willen we graag blijven doen.  Het structurele lerarentekort is wat ons betreft de grootste bedreiging voor de toekomst van onze kinderen en daarmee voor onze samenleving. Flexibiliteit zit de mensen in het onderwijs in het bloed, maar de rek is er uit!

Leerkracht Anique Hensen licht toe: “Samen met onze collega’s in het land moeten we het kabinet overtuigen van de noodzaak om nu eindelijk structureel in te gaan grijpen. Wij zien geen onderwijsplicht maar een onderwijsrecht. Onderwijs is een recht van ons allemaal en de generaties die ons gaan volgen. Wij realiseren ons dat stakingen in het onderwijs ook ouders en verzorgers treft, maar hopen op solidariteit, zodat ook in de toekomst “goed onderwijs” in Nederland een recht blijft!

Solidair met personeel in de zorg
Uit solidariteit met het personeel in de zorg, staken de meesters en juffen van de J.J. Anspachschool op de eerste stakingsdag de handen uit de mouwen in de Volckaert. Er werd geholpen bij de timmerclub, er werd geschilderd, gewandeld en in de grote hal was er naast een curling competitie ook nog een optreden van ‘meester Matthieu’. Drie kwartier werd er gezongen en gedanst en daarna was er tijd voor de lunch.

Voor de lunch werd er nog even een catwalk gebouwd voor de middag. Tijdens een heuse bruidsmodeshow, georganiseerd door de activiteitenbegeleiding van de Volckaert, zorgden de leerkrachten er voor dat alle gasten werden voorzien van een hapje en een drankje. Alle leerkrachten waren onder de indruk van verhalen die ze hoorden van het verzorgend personeel en het werd duidelijk dat ook binnen de zorg verandering nodig is, ook hier is de rek er uit!

Reacties