Recordopbrengst voor ‘Eet met je Hart’

Foto:

‘Eet met je Hart’ is een landelijke stichting met een zeer actieve Dongense tak. Maar liefst 160 eenzame ouderen in Dongen worden met regelmaat bij elkaar gebracht waardoor die eenzaamheid even vergeten kan worden.

Lisette Goos nam enkele jaren geleden het initiatief voor Met Je Hart Dongen. Zij heeft inmiddels een groep van bijna 100 vrijwilligers om zich heen verzameld die diverse activiteiten met eenzame ouderen in ons dorp ontplooien. Ambassadeurs van Met Je Hart Dongen zijn burgemeester Marina Starmans en Paralympisch tafeltennisster Kelly van Zon. Zij waren woensdagmiddag aanwezig bij de Gouden Leeuw waar de opbrengst van ed ‘Eet met je Hart’ actie van 2019 bekend gemaakt werd. Bij deze actie wordt gasten gevraagd één Euro bovenop de normale rekening  te schenken aan ‘Eet met je Hart’.

Dat geld wordt gebruikt om activiteiten te organiseren voor eenzame ouderen in Dongen. Burgemeester Starmans bedankte de vele betrokkenen en maakte het recordbedrag bekend wat met de actie in Dongen bijeengebracht was: € 4.174,65. Daarnaast ontving de stichting nog twee cheques. De mavo-afdeling van het Cambreur College hield rond kerst een actie die € 318,35 opleverde en twee stagiaires van de provincie zetten de waarde van hun kerstpakketten en die van collega’s om in een gift van € 250,00. Alles bij elkaar mocht de Stichting vandaag dus een prachtig bedrag van € 4.743,00 ontvangen.

Met je hart Dongen begon in 2016 met vier deelnemers. Inmiddels maken  zo’n 160  mensen dankbaar gebruik van de activiteiten die de Stichting ontplooit. Er is volgens Lisette Veenstra – Goos veel behoefte aan onder eenzame Dongenaren. Tijdens de gezellige bijeenkomsten worden vriendschappen gesloten. Burgemeester Starmans was verheugd over de opbrengst en staat achter de organisatie: “ik ben erg blij met die restaurants die de actie graag en van harte sponsoren. Die zijn ook echt nodig; zonder hen kan het niet “ aldus de burgemeester die graag tijd vrijmaakte voor deze bijzondere bijeenkomst.

De volgende restaurants hebben het afgelopen jaar deelgenomen aan de actie ‘Eet met je Hart’:

Café Restaurant ’t Karrewiel, Brasserie Winkk, Eethuis van Holst, Brasserie Spijs & Ijs, Café Gasterij Den Hamse Bok, DongensGenieten, Café Zaal De Gouden Leeuw, Eetcafé ’t Trefpunt, Eetcafé De Salamander, Eetcafé Janssen & Janssen, Chinees Indisch Specialiteiten Restaurant Nieuw China, Grand Café De Cammeleur, Cafetaria Lef en Den Hespel. Deelnemende winkeliers zijn Kaasland Dongen, Keurslager van Strien, Slagerij en Traiteur ’t Smaakhuys en Bakkerij ’t Smoske.

Stichting Met je Hart
Stichting Met je hart laat ouderen in Dongen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doen we door waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Wij zijn er trots op dat we in Dongen inmiddels ruim 90 vrijwilligers verbonden hebben aan. Met je hart. Vanaf de start in 2016 hebben wij al ruim 150 ouderen mogen verwelkomen. We organiseren maandelijks 10 verschillende stamtafels: een vaste groep ouderen komt samen om een gezellige middag te beleven onder het genot van een drankje en wat lekkers. Ook zijn er maandelijks 3 verschillende creamiddagen, waar ouderen lekker met hun handen bezig kunnen zijn. Daarnaast organiseren we ook een rikmiddag, een muziekbingo, een kerstmiddag, voetbal kijken en nog veel meer. Ons nieuwe initiatief is KOOK met je hart, waar ouderen in een klein groepje (max 6 personen) bij een vrijwilliger thuis gaan eten. Samen staan we op tegen eenzaamheid!

Reacties