Koninklijke onderscheiding voor Leo Verhoeckx

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Burgemeester Marina Starmans reikte dinsdagavond een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Leo Verhoeckx.

Verhoeckx is vanaf nu lid in de orde van Oranje Nassau . Uiteraard was het een groot genoegen voor Starmans om de versierselen uit te reiken. Zijn vrouw ontving een grote bos lentebloemen.

Leo Verhoeckx werd in 1994 lid  van BRIDGE82, ruim 25 jaar geleden. En na enkele jaren nam u de voorzittershamer ter hand. Dit deed hij u  grote deskundigheid. Verhockx is namelijk niet zomaar een voorzitter, hij is meer DE duizendpoot van BRIDGE82. Naast het voorzitterschap is hij bridgecursussen gaan geven en heeft  hij zelf cursussen gevolgd om wedstrijdleider en arbiter te worden. Met name de bridgecursussen zorgen voor een nieuwe en jongere aanwas. De landelijke tendens van vergrijzing van bridgers en afname van leden is daardoor voor BRIDGE 82 tot een minimum beperkt gebleven! “Dankzij u, meneer Verhoeckx, mogen we spreken van een bloeiende vereniging. U organiseert al jaren de open drives, zoals de Midwinterdrive en de Geubeldrive. De laatste in samenwerking met Stichting Donckhuys om De Geubel in ’s Gravenmoer meer bekendheid te geven” aldus burgemeester Starmans, die voor Verhockx nog meer mooie woorden in petto had.

“Beide open drives worden door vele bridgers uit ruime omgeving van Dongen bezocht, zodat BRIDGE82 ook daarmee uitstekend op de kaart wordt gezet”” zo vervolgde de burgemeester. ” Een groot deel van de voorbereidingen zijn van uw hand, zoals een mooi boekje voor de deelnemers. Maar ook het uitzoeken van de te spelen bridgespellen en de deelnemers-administratie.
Om deze drives betaalbaar te houden voor de deelnemers zorgt u ook nog voor de nodige sponsoring. Daarnaast heeft u ervoor gezorgd dat BRIDGE82 digitaal goed vindbaar is door een eigen website en Facebook. U onderhoudt beide Social Media op een originele manier. U bent altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om BRIDGE82 te promoten. Zoals een samenwerking met het Golfcentrum Dongen om enkele Golf- en Bridge-activiteiten te organiseren. Dit alles met als doel nieuwe leden te vinden voor beide clubs.”

“Over u is gezegd: ‘Leo is een echte recht-door-zee man, niet lullen maar poetsen’. Dat bleek ook wanneer de tennisvereniging Bas Dongen werd opgeschrikt door het uitvallen van toenmalig voorzitter Marcel van Hattum. U besloot om gehoor te geven aan het verzoek om als interim-voorzitter aan de slag te gaan. U pakte dit gedreven en voortvarend op. U heeft structuur gebracht in de communicatie en automatisering van de vereniging. Maar ook in de aansturing van de trainers en in de organisatie van de bardiensten. Vooral op deze, voor de vereniging hele belangrijke aandachtsgebieden, heeft u uw stempel gedrukt en substantiële verbeterslagen gemaakt. De tennisvereniging stelt het daarom heel erg op prijs dat u nog even aan wilde blijven om nieuwe bestuursleden in te werken. Waar u eerst het voornemen had om de vereniging een paar maandjes uit de brand te helpen, zo hebben ze straks bijna 3 jaar van uw inzet en bestuurlijke ervaring mogen profiteren. Het bestuur van Bas Dongen is u daarvoor zeer erkentelijk! Een bestuurslid zei: ‘op mensen zoals Leo draait het verenigingsleven’!”

“Meneer Verhoeckx, beste Leo, U bent de man met de helicopterview. Want niet alleen de financiën worden in de gaten gehouden maar er is ook aandacht voor lief en leed. U bent integer, heeft een goed gevoel voor humor en bent voor de club enorm belangrijk geweest. Uw onnavolgbare kracht binnen BRIDGE82 noemen de overige bestuursleden uniek in zijn soort. U heeft zelf ooit gezegd: ‘vrijwillig is niet vrijblijvend’. Nou, hierin heeft u zelf meer dan het goede voorbeeld gegeven. U heeft een bijzonder groot aantal mensen blij gemaakt met uw enorme inzet. En deze inzet kán natuurlijk niet onopgemerkt blijven….. Het is mij een groot genoegen om te mogen melden, dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u, Leonard Verhoeckx te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau! Van harte gefeliciteerd!”

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Reacties