Een nieuw initiatief voor en door Dongense bands: DONGENSE BANDS LIVE!

Foto:

Het borrelt weer in Dongen! Een aantal Dongense muzikanten heeft (op initiatief van Foul Play’s Rob Heijkant) bedacht, dat Dongen toe is aan een hernieuwde kennismaking met de rijke plaatselijke bandcultuur.

Dongen heeft wat dat betreft een reputatie hoog te houden; al sinds jaar en dag is onze gemeente een voedingsbodem voor muziek in veel verschillende uitingsvormen en met name popmuziek in de meest brede zin. Door de jaren heen is Dongen altijd goed bedeeld geweest als het gaat om bands en muzikanten. Dat is mede te danken aan bijvoorbeeld repetitieruimtes (denk aan o.a. De Poort en Rollé) en diverse podia, jamsessies en festivals. Maar vooral is het te danken aan de initiatiefnemers. Dankzij degenen die de eerste stap hebben gezet (of gaan zetten!) voor het oprichten van een band blijft Dongen muzikaal meetellen! Iets om zowel trots als zuinig op te zijn!

Het wordt tijd om te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Dat is de missie van Dongense Bands Live! We willen Dongense bands in staat stellen om zich van hun beste kant te laten zien aan het Dongense publiek. Daarvoor werken we samen met (hoe kan het ook anders) De Cammeleur. Die leent zich bij uitstek voor zo’n evenement; grote zaal, goed podium, professioneel geluid en licht, goede akoestiek en goede faciliteiten.  Het plan is, om een aantal keren per jaar een evenement te organiseren genaamd Dongense Bands Live, waarbij Dongense bands/artiesten/acts de gelegenheid krijgen om te shinen.

De eerste editie vindt plaats op zaterdagavond 9 mei.
Om meteen goed voor de dag te komen, zijn er voor die avond 3 zeer geroutineerde bands vastgelegd:

  • The Booze Band
  • Foul Play
  • CoverUp!

Deze bands weten hoe het moet en staan garant voor een gevarieerd avondje genieten van onvervalste muziek door Dongens finest!

Ben je zelf actief als muzikant? Kom jij of één van je bandleden uit Dongen? Lijkt het je wel wat? Laat van je horen! Neem contact op met Dongense Bands Live! via onze facebookpagina!

Kaartverkoop voor de eerste editie start vrijdag 31 januari via www.decammeleur.nl.

Reacties