De Vlaamsche Spijcker is de populairste trouwlocatie van Noord-Brabant

Foto:

De Vlaamsche Spijcker aan de Groenstraat 9 in Dongen, is uitgeroepen tot de populairste trouwlocatie van Noord-Brabant.

Dat maakte trouwlocatiespecialist Toptrouwlocaties afgelopen maandag bekend. Deze locatie kreeg de meeste aanvragen binnen de provincie op het landelijke platform van Toptrouwlocaties. De tweede plek in provincie Noord-Brabant wordt ingenomen door Landgoed Kasteel Geldrop, gevolgd door Het Witte Kasteel.

Trots
Locatiemanager Kirsten Heijmans-van Loon is blij met de titel. “Vorig jaar stonden we op de derde plek en we hoopten er natuurlijk op dat we dit jaar zouden stijgen op de ranglijst. We steken er het hele jaar heel veel tijd, energie en passie in en krijgen daarvoor van onze gasten ook veel waardering terug. Men ziet dat het hier een bijzondere plek is. We zijn natuurlijk supertrots op het feit dat we dit jaar  gekozen zijn tot de  populairste trouwlocatie in Noord-Brabant. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we gaan stilzitten. We blijven bezig om De Vlaamsche Spijcker aan de top in het segment te houden.”

Trouwhoofdstad
Kirsten trouwde zelf in 2015 in De Vlaamse Spijcker en was zo gecharmeerd van deze bijzondere plek, dat zij een tijdje later de kans om er locatiemanager te worden, met beide handen aangreep. Ze ontvangt bruidsparen bij de eerste bezichtiging, bespreekt de mogelijkheden met hen en is op de dag zelf aanwezig om alles in goede banen te leiden. “Hartstikke leuk werk. In 2019 werd de Vlaamsche Spijcker  zo’n 60 keer gebruikt als trouwlocatie en in 2020 staan er nu al 70 reserveringen” aldus Kirsten. “En daarbij zijn ook bruidsparen van buiten onze provincie. De gemeente is al een tijd bezig  het trouwen in Dongen te promoten  en wij dragen daar met deze locatie zeker ons steentje aan bij. ”

De Vlaamse schuur aan de Groenstraat stamt uit het jaar 1575, is de oudst gedateerde schuur in zijn soort ter wereld en daarmee een gemeentelijk monument. “Het is een rustige, landelijke en prachtige locatie waar veel  bruidsparen hun gasten erg graag ontvangen. De ruimte is beschikbaar voor bruidsceremonies vanaf de ontvangst van de gasten tot en met de toost na de huwelijksvoltrekking. “En natuurlijk voor het maken van de foto’s, want daarvoor zijn er in onze 4.000 vierkante meter grote tuin voldoende prachtige plekjes te vinden.”

Landelijke winnaars
De grote landelijke winnaar is voor het vierde  jaar op rij; Kasteel De Hooge Vuursche. Dit bijzondere kasteel, gelegen in de bossen bij Hilversum en Baarn, is al jaren een populaire locatie voor bruidsparen.

Toptrouwlocaties
Het is het negende jaar op rij dat Toptrouwlocaties de populairste locaties van ons land deelt. De organisatie is overkoepelend voor één van de grootste trouwplatformen van Nederland, waar één op de drie bruidsparen hun trouwlocatie vindt. Ook organiseert Toptrouwlocaties jaarlijks vijf keer de Open Toptrouwlocatie Route, een landelijke open dag voor trouwlocaties. Tijdens deze open dagen vinden ieder jaar zo’n 16.500 bezichtigingen door aanstaande bruidsparen op trouwlocaties plaats.

Reacties