Nicole Kimenai ook bij de pony’s Brabants Kampioen

Foto:

Onlangs schreef Nicole Kimenai van PSV De Edele Hoefjes bij de paarden een Brabantse kampioenstitel op haar naam. Afgelopen weekend heeft ze daar nog een Brabant Kampioenstitel aan toegevoegd. Met haar Tongerenhof Cullinan haalde ze de titel Brabants kampioen DE/ L2 binnen met een score van 72,25%.

Met haar Big Taylor was er met een score van 70% een tweede plaats en dus zijn ze reserve kampioen in de klasse DE/M2. Zondag was het de beurt om met Tongerenhof Aramis aan de start te verschijnen. Voor hen was het brons in de DE/Z1. Dit betekent dat ze met al haar pony’s en haar paard geselecteerd is voor de Nederlandse kampioenschappen. Net als vorige keer doet zich nu een luxeprobleem voor want Nicole mag volgens de reglementen van het NK met maximaal slechts twee pony’s aan de start verschijnen. Dat wordt dus nog een lastige keuze.
Janneke Bleeker nam met twee pony’s deel aan de Brabantse kampioenschappen. Met Chabalito B startte ze in de klasse DE/M2. Met als resultaat een 6e plaats met een score van 62.833%. Helaas net niet genoeg om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Maar mocht er daar iemand niet meedoen die wel geselecteerd is dan mag Janneke alsnog meedoen aan het NK.

Met haar Haston be Happy startte ze in de klasse DE/Z2. In deze klasse werd ook nog een kür op muziek gereden. Vlak voor het overkampen trapte Happy helaas zijn hoefijzer eraf waardoor het allemaal niet zo lekker liep. Toch zijn ze met een achtste plaats uit de kür gekomen. Wat resulteerde uiteindelijk in een mooie negende plaats. Hierdoor heeft Janneke met Haston be Happy een startbewijs binnengesleept voor de Dutch Masters op 14 maart tijdens Indoor Brabant in Den Bosch.

Maar ook de nieuwe topper is in aantocht want Fiene van Gestel had door haar kringkampioenstitel in de klasse AB/B een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen binnen gesleept. Samen met haar pony Madonna wisten ze het tijdens de Brabantse Kampioenschappen met een nette proef tot een tiende plaats te schoppen. Fiene gaat nu overstappen naar een hogere klasse.

Reacties