Grote brand in stal met 1400 geiten Gemeentenweg

Foto: Erik Haverhals/FPMB

In een geitenstal aan de Gemeentenweg is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken. Een deel van het dak van de stal is ingestort. Er is sprake van forse rookontwikkeling.

De brandweer is met drie voertuigen en een schuimblusvoertuig ter plaatse. In de stal staan volgens een woordvoerster van de brandweer 1000 tot 1400 geiten. Er wordt met man en macht aan gewerkt om de beesten in veiligheid te brengen.

Bericht Veiligheidsregio

Brand in geitenstal.
Rond kwart over twee is brand uitgebroken in een berg hooi aan de kopse kant van de stal. De stal huisvest zo’n 1400 dieren en is ong 80 x 44 meter. Betreft een open stal, dus aan de lange kant open. Een aantal dieren is naar buiten gebacht maar het gros van de geiten zit nog binnen. Brandweer probeert te voorkomen dat de dieren die binnen zitten last krijgen van de rook. Op dit moment zijn er een paar dode dieren te melden. Dankzij het snelle ingrijpen van de medewerkers van het bedrijf is het dierenleed gelukkig beperkt gebleven.

Zeven personeelsleden hebben de geiten die het dichtst aan de kant van de brand stonden in veiligheid gebracht. Hierbij hebben zij wat rook geïnhaleerd en moesten door ambulancepersoneel nagekeken zijn. Een medewerker is meegenomen naar het ziekenhuis.

De brand is redelijk onder controle maar de echte afwikkeling kan nog lang duren omdat het smeulende hooi helemaal vonk-en vuurvrij moet zijn.

Update 15.33 uur

 

Foto’s: Erik Haverhals/FPMB

Reacties