Nicole Kimenai Brabants Kampioen L1 Dressuurpaarden

Foto:

Nicole Kimenai van PSV De Edele Hoefjes heeft inmiddels haar wedstrijddebuut gemaakt bij de paarden. Naast haar drie pony’s heeft Nicole namelijk nog een 5-jarig dressuurpaard, Kingstar genaamd, waarmee ze deelneemt aan de Brabantse kampioenschappen.

Daar waar bij de ponywedstrijden de maximale leeftijd van de ruiters 18 jaar is, zijn het bij de paarden hoofdzakelijk volwassen ruiters. Voor Nicole is dat op 17 jarige leeftijd geen probleem want ook met haar paard Kingstar weet ze een kampioenstitel binnen te halen in de klasse L1. Samen met haar 5-jarige paard Kingstar won ze met een score van ruim 72% de overkampingsproef en dat was genoeg voor de gouden medaille en een startplaats tijdens het Nederlands kampioenschap.

Een knappe prestatie, als je pas net 3 maanden een combinatie bent, om dan in het eerste seizoen tussen de paarden meteen een dergelijk visitekaartje achter te laten.
Wie denkt dat Nicole nu even een rustig weekend tegemoet gaat, heeft het mis. Komend weekend rijdt ze namelijk met haar pony’s de Brabantse kampioenschappen. Nicole hoopt natuurlijk ook daar de titels binnen te slepen.

Reacties