Steeds meer openbare toiletten in Dongen

Foto: Pixabay License

De toiletten van het gemeentehuis en De Entree zijn toegevoegd aan de HogeNood app. Daarmee komt het aantal locaties met openbare toiletten in de gemeente Dongen op negen uit. In de komende maanden komen er naar verwachting meer bij.

HogeNood app
De HogeNood-app is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). De stichting zet zich met deze app in voor meer openbare toiletten in Nederland. Die zijn er nu nog te weinig, maar zijn hard nodig! Volgens de MLDS zijn er in Nederland ruim twee miljoen buik- en blaaspatiënten. Zij moeten vaker en dringender naar het toilet. Ook (zwangere) vrouwen, kinderen en ouderen hebben vaker een toilet nodig.

Vier op de tien van hen geven aan weleens geweigerd te zijn in winkels, horeca, supermarkten en overheidsgebouwen bij hoge nood. Dit met het gevolg dat mensen de deur niet meer uit durven uit angst niet op tijd een toilet te vinden. Het is dus belangrijk dat er meer openbare toiletten in Nederland bijkomen. De MLDS heeft als doel: in centra en druk bezochte gebieden om de 500 meter een openbaar toilet.

Met de HogeNood app vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet met je smartphone. HogeNood laat je de route naar het toilet zien, geeft voorzieningen weer – denk aan een rolstoel toegankelijk toilet- en geeft reviews van voorgaande bezoekers.

Locatie aanmelden
Locaties kunnen zichzelf aanmelden via de app. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Op www.hogenood.nu vind je meer informatie.

Reacties