Bijzonder benefietconcert bij Het Kunstpodium

Foto:

Op 16 februari 2020 heeft Het KunstPodium een bijzonder benefietconcert gepland in Theater De Cammeleur in Dongen. Aanleiding van dit concert is de schenking van een prachtige concertvleugel. Uit dankbaarheid hiervoor wordt de vleugel ingewijd met een speciaal concert.

Het KunstPodium is er trots op dat de wereldberoemde dirigent Antony Hermus, Edith van Moergastel, alt-violist bij het Koninklijk Concertgebouworkest en David Peijnenborgh (1e violist bij het Metropole Orkest) hun medewerking verlenen aan dit benefietconcert. Met hen treden ook Helen de Boo (pianodocent) en een aantal leerlingen op.

Bekende gastmusici met Brabantse roots
De roots van dirigent Antony Hermus liggen in Oosterhout NB, waar hij op 6-jarige leeftijd begon met pianospelen. Hij studeerde vervolgens piano aan het conservatorium van Tilburg. Daarnaast studeerde hij orkestdirectie. Antony dirigeert in Nederland regelmatig alle grote professionele orkesten en is ook vaak te gast aan de operahuizen van Stuttgart, Straatsburg, Göteborg, Berlijn en Parijs. Andere buitenlandse orkesten die hij dirigeerde zijn o.a. Philharmonia London, Royal Philharmonic, Melbourne Symphony en Seoul Philharmonic.

Ook de jeugd van alt-violiste Edith van Moergastel speelde zich af in Brabant; ze woonde vanaf haar vijfde in Tilburg en in haar jeugd groeide de liefde voor muziek onder meer doordat haar ouders lid waren van het kamerkoor Ad Parnassum. Edith deed een gedeelte van haar conservatoriumopleiding in Tilburg en studeerde daarna verder bij Jürgen Kussmaul, Marjolein Dispa en Ervin Schiffer. Ze won diverse prijzen waaronder de eerste prijs van het Nationaal Concours van de stichting Jong Muziektalent. Sinds 2000 is Edith lid van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Tenslotte David Peijnenborgh (uit Helvoirt). De violist speelt al sinds 1998 vast bij het Metropole Orkest. Hij studeerde aan de conservatoria van Tilburg en Brussel. Aan het begin van zijn carrière speelde David in Nederland en België in grote en kleine orkesten en speelde hij veel en graag tango. De violist heeft inmiddels aan vele Metropole Orkest-projecten mogen meewerken en reisde hiervoor de hele wereld rond. Een greep uit zijn optredens met topsolisten: Pat Metheny en Al Jarreau, de BBC Proms met Quincy Jones in Londen, Snarky Puppy in Parijs en Elvis Costello in New York. Maar hij trad ook op o.a. met Trijntje Oosterhuis en dj’s Armin van Buuren, Afrojack en Tiesto. Het Metropole Orkest won diverse prijzen waaronder de prestigieuze Grammy Award.

Prachtige concertvleugel
Het benefietconcert is ook de officiële start van het gebruik van de concertvleugel. Hopelijk kunnen er vele, vele leerlingen, cursisten, amateur-musici en professionals gebruik van maken. Want hoe bijzonder is het om op zo’n prachtig instrument te spelen of om naar te luisteren!

Instrumentenfonds
De opbrengst van het benefietconcert is bestemd voor het instrumentenfonds van Het KunstPodium. Om leerlingen muziekonderwijs te kunnen geven is een goed instrumentarium van wezenlijk belang. Instrumenten worden gebruikt op scholen, op de leslocaties, voor maatschappelijke projecten en voor de verhuur. Vanwege een grotere behoefte aan materialen en ook voor onderhoud en vernieuwing is veel geld nodig, want instrumenten (en het onderhoud ervan) zijn duur. Voor de aanschaf van nieuwe instrumenten heeft Het KunstPodium onlangs een eigen instrumentenfonds opgericht. Met dit instrumentenfonds hoopt Het KunstPodium te kunnen voldoen aan voldoende en kwalitatief goede instrumenten. Om een start te maken met het instrumentenfonds worden diverse acties gehouden, waaronder het benefietconcert.

Het concert is op zondag 16 februari 2020 van 13.00 tot 14.15 uur in Theater De Cammeleur in Dongen. Een kaartje kost 10 euro en is te bestellen via www.hetkunstpodium.nl/benefietconcert. De opbrengst van het concert is bestemd voor het instrumentenfonds van Het KunstPodium.

Reacties