Jubilarissen in het zonnetje gezet bij KMD

Foto: Bart van Kerkhof

Traditioneel huldigt de Koninklijke Muziekvereniging Dongen tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsconcert haar jubilarissen. Dit jaar werden er zes leden in het zonnetje gezet vanwege het 25-jarig lidmaatschap en twee jubilarissen die maar liefst 70 jaar betrokken zijn bij het Dongense muziekleven.

Voor KMD voorzitter Kees Broeders was het overigens de laatste keer dat hij de huldiging van de jubilarissen op zich naam. Na een bestuursperiode van 16 jaar, waarvan de laatste 8 jaar als voorzitter, neemt hij tijdens de komende ledenvergardering afscheid.

De muzikanten die al 25 jaar betrokken zijn bij de Dongense harmoniewereld zijn Ad van Bree, Ina Botermans, Corry Rombouts, Ilse Jacobs, Jack Schellekens en Eric van Dorsselaar. Mooie woorden had Kees Broeders ook voor Jan en Nico Blijlevens, beide al 70 jaar lid. Zij zijn niet meer actief als muzikant maar dragen de vereniging nog wel een warm hart toe. Beide klarinettisten ontvingen een plaquette, een bos bloemen en een bijzonder fraai beeldje.

Met het nieuwjaarsconcert trapten alledrie de afdelingen van de KMD het nieuwe jaar af voor een bomvolle zaal.

Reacties