Beeld ‘Annemieke’ terug op het Looiersplein

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Het beeld van ‘Annemieke’, het meisje met de duif, is terug van weggeweest en staat sinds afgelopen dinsdag weer op het Looiersplein.

Oud-burgemeester Dosker onthulde het beeld voorafgaand aan de oliebollenparty. Dosker kreeg het beeld aangeboden bij zijn afscheid als burgemeester van Dongen in 1995. Het bronzen beeld is gemaakt door de Rotterdamse beeldhouwer Jan de Graaf.

“Het beeld zegt iets over een levenswijsheid en hoe je staat in het leven: neem en geniet van het moment van de dag. Voel je vrij” aldus Jan Dosker, die dat idee samen met voormalig huisarts Paul van Dijck, neerlegde op de voet van het beeld.

Lichtvoetig het leven
Vertrouwd de handen
Voel je vrij om te vliegen

Het ranke beeldje kreeg de naam mee van Annemieke, niet alleen een veel voorkomende meisjesnaam, maar ook de naam van de vrouw van Jan Dosker, die burgemeester was in Dongen van 1977 tot 1995.

Het beeld van Annemieke stond de afgelopen jaren op de gemeentewerf en is volledig gerenoveerd. De oud-burgemeester mocht zelf een plek kiezen waar het beeldje zou komen staan. Hij koos voor de plek waar het eerder al jarenlang stond: op het Looiersplein in het hart van Dongen.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Reacties