Beleef de laatste week bij DongenIce!

Foto: Sutedj(o) Fotografie

Inmiddels zitten we in de laatste week van DongenIce. De afgelopen twee weken zijn voorbij gevlogen.

Kerst was lekker druk. Veel gezinnen met opa, oma, kinderen en kleinkinderen, ooms, tantes en neefjes en nichtjes die tijdens de kerst tussen de kerstlunch en diner lekker kwamen schaatsen en roetsjen bij DongenIce. Ook de komende week is er nog genoeg te beleven. De vrijwilligers van DongenIce staan klaar om iedereen ook in de laatste week van de kerstvakantie een ultieme winterse beleving te bieden.

De Tweede Jumbo Roetsjrace
Zaterdag 28 december vond de 2e Jumbo Roetsjrace plaats. Het was prachtig weer. Een heel verschil met vorig jaar toen het vreselijk regende. Het zonnetje was beter met de wachtrij, maar daardoor werd de tijd van vorig haar van 3,9 seconde net niet verbroken. Toch waren de tijden weer snel. De nummer 2 en 3 roetsjte dezelfde tijd van 4,08 sec. Zij hebben tegen elkaar gekampt waarmee Liz derde werd en Jef tweede.

De winnaars van De Tweede Jumbo Roetsjrace zijn:
1. Len van de Ouweland (4,05)
2. Jef Konings (4,08)
3. Liz den Hoed (4,08)
De winnaars ontvingen een mooie beker met iets lekkers én roetsjmuntjes. Quin de Jong ontving een aanmoedigingsprijs want hij had de meeste afdalingen gedaan en was daarmee een echte doorzetter.

Bijzondere activiteiten met de King of Bingo en The Explosion Rockets
De periode tussen kerst en oud en nieuw is altijd een bijzondere tijd. Zo tussen de feestdagen in zou je zeggen dat iedereen het wel een beetje rustig aan doet. Maar niet bij DongenIce! Wat een gezellige drukte. Zowel de King of Bingo, prinses Elsa en de band The Explosion Rockets vielen enorm bij de bezoekers in de smaak.

Met de rock&roll band The Explosion Rockets met muziek uit jaren 50 en 60, kwam ook de vaste fanschare mee van The Explosion Rockets. Dus de petticoats en ‘vetkuiven’ rolden door de winterhuiskamer heen. Een waar spektakel.

Knutselen met Laura Haakt
Na de jaarwisseling kunnen de kinderen op donderdag 2 januari voor of na het schaatsen en roetsjen komen knutselen met Laura Haakt. Deelname aan het knutselen is gratis. Je kunt slijm of een dierenhanger van foam klei maken. Laura Haakt bij DongenIce is van 10.00-12.00 en van 13.00-16.00 uur.

Floris’Hand Curlingcompetitie
De Curlingcompetitie gaat hard richting de finale op vrijdag 3 januari, wanneer de laatste wedstrijden worden gespeeld, met aansluitend dus de finale. Vorig jaar wonnen de Bobbies. Zij staan echter nu op een tweede plaats. Team Baan 1 staat nu op één in het klassement en team Hans op IJs staat derde. Met nog drie avonden te spelen kan er nog veel veranderen.

Er is ook een poedelprijs voor het team dat als allerlaatste eindigt én voor het team dat de meest originele outfit heeft. Kom kijken en beleef de spannende finale van de Floris’Hand Curlingcompetitie mee samen met de Vrije Tijdsrekkers. Met deze muzikale begeleiding maken we er weer een spetterend feest van.

BuitenGewoon Schaatsen
Aanstaande zaterdag 4 januari is het nog een kéér BuitenGewoon Schaatsen van 10.00 tot 12.00 uur. Deze keer alleen schaatsen en roetsjen, maar wel met iets lekkers te drinken in de winterhuiskamer.

Van den Noort Smeltfeest met live muziek van CoverUp
Zaterdagavond 4 januari is de tweede feestavond van DongenIce met de WIJmetAARTS Hollandse avond. Met optredens van artiesten Johnny G, John West en de Lawine Boys en de dj’s van Gotcha. De kaartjes voor deze avond zijn uitverkocht.
Op de laatste dag van DongenIce, op 5 januari, starten we met Peuter- en kleuterschaatsen met een laatste mogelijkheid om mascotte D’Ice een handje te schudden. Vanaf 12:00 uur mag iedereen op de baan. In de winterhuiskamer is het gratis toegang tot het Van den Noort Smeltfeest met live muziek van de band CoverUp. Deze band staat garant voor een mooie finale en is daarmee een waardige afsluiter van drie weken DongenIce! Om 18.00 uur sluiten we dan toch echt de dertiende editie van DongenIce!

Zover is het nog niet. We hebben nog een week voor de boeg. DongenIce wenst je een goede jaarwisseling. En we zien je graag bij DongenIce. Check het gehele programma voor tijden en activiteiten op www.DongenIce.nl. Daar vind je ook foto’s van de activiteiten. En volg ons op Facebook of Instagram. D’ice to meet you!

Foto’s: Sutedj(o) Fotografie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen