Kerst bij DongenIce

Foto: Sutedj(o) Fotografie

Ook de eerste week van DongenIce is goed verlopen met Rabobank Schoolschaatsen en de Floris’Hand Curlingcompetitie. De vrijwilligers van DongenIce staan klaar om iedereen ook in de eerste week van de kerstvakantie een winterse beleving te bieden.

Schaatsen met kerst
DongenIce is de hele week open. Zelfs met Kerstmis kun je op Eerste Kerstdag van 12.00-17.00 uur en Tweede Kerstdag van 10.00-20.00 uur komen schaatsen. Dus als jullie er tussen het kerstontbijt, lunch, brunch of diner even lekker uit willen, kom dan roetsjen én schaatsen bij DongenIce.

Voor de roetsjbaan en de horeca zoeken we, tijdens kerst maar ook daarbuiten, nog wel vrijwilligers. Wil je in een leuk team, lekker sportief bezig zijn en de kinderen, families en vrienden een leuke tijd bezorgen, kom dan helpen bij DongenIce. Aanmelden kan via de kassa bij DongenIce of via [email protected]

Schoolschaatsen, senioren schaatsen en curling
In de eerste week was iedereen nog naar school of werk maar toch was het volop gezelligheid op de schaatsbaan tijdens het Rabobank Schoolschaatsen en de Floris’Hand Curlingcompetitie.

De bovenbouwklassen van alle basisscholen uit Dongen, Dongen-Vaar en ’s-Gravenmoer krijgen een uitnodiging om te komen schaatsen tegen een gereduceerde prijs, mogelijk gemaakt door de Rabobank. De meeste scholen hebben daar ook gebruik van gemaakt tot groot plezier van de kinderen. Schaatsen hoort wel een beetje bij Nederland en jong geleerd is oud gedaan!

Ook de ouderen konden het rondje over het ijs op dinsdag tijdens het Fysio Attent Seniorenschaatsen. Met rolstoel of achter de rolstoel/rolator, weer even op het ijs en wat genoten ze daar van. Naderhand werd er nog volop nagekletst in de verwarmde winterhuiskamer. Alle ouderenorganisaties in Dongen en omstreken hadden bericht ontvangen en het was dan ook lekker druk. Echt een activiteit die moet blijven.

Bij de Floris’Hand Curlingcompetitie hebben alle teams deze week hun eerste drie wedstrijden gespeeld. Af en toe heel geconcentreerd en serieus maar vooral veel lol. Een mooie mix van teams die al voor het zesde jaar meedoen maar ook nieuwe teams voor wie de spelregels nog onbekend zijn. Maar we zagen vooral veel lol met elkaar. De Bobbies, winnaars van vorig jaar, staan ook nu alweer bovenaan. Gelukkig heeft ieder team nog een tweede speelavond. Dus zet hem op!

BuitenGewoon Schaatsen
Het S. Berende Timmerwerken Buitengewoon Schaatsen was een buitengewoon succes voor alle bezoekers, vrijwilligers én De Dorini’s. Het schaatsen en roetsjen was al een hele beleving. Onze vrijwilligers aan de kouwe kant hielpen de begeleiding van de BuitenGewoon Schaatsers op het ijs en in de roetsjband. Naderhand lekker opwarmen in de winterhuiskamer waar als een kers op de taart De Dorini’s optrad. Iedereen in de polonaise of op het podium! Het was een echt feestje. Zaterdag 4 januari is het weer BuitenGewoon Schaatsen. Deze keer alleen schaatsen en roetsjen maar wel met iets lekkers in de winterhuiskamer.

Doorkomst Santa Night Run by Nadine
Zaterdag na de middag kwamen de lopers van De Santa Night Run by Nadine óver het ijs van DongenIce. Onze vrijwilligers maakte er een feestje van en de EHBO stond paraat, maar de schaatsbaan bleek in prima ondergrond te zijn voor de 3 en 6 km.

Programma week 2 en De Tweede Jumbo Roetsjrace
De ouderen jeugd kan vrijdag 27 december weer komen Discoschaatsen, terwijl in de huiskamer de muziekkeuze van de bezoekers wordt gedraaid tijdens de DongenIce Shotlist. Zaterdag 28 december is het een gezellige programmering met de enige Jumbo Roetsjrace en s’avonds de King of Bingo. Je kunt bij de Jumbo nog steeds sparen voor roetsjmuntjes.

Tijdens de Tweede Jumbo Roetsjrace meten we de tijd en wie de snelste tijd roetsjt ontvangt een leuke prijs. Zondag 29 december kunnen de allerkleinste prinses Elsa van Frozen ontmoeten en mascotte D’ice een handje schudden tijdens het Peuter- en kleuterschaatsen. ‘S-middags brengt de band The Explosion Rockets de jaren 50 en zestig in de winterhuiskamer. Check het programma voor tijden en activiteiten op www.DongenIce.nl. Daar vind je ook foto’s van de activiteiten. Of volg ons op Facebook of Instagram.

Foto’s: Sutedj(o) Fotografie

Reacties